Krijgt Baby Yoda een groeispurt in 2de seizoen van The Mandalorian?

Er komt dus een tweede seizoen. Niet dat iemand hier aan twijfelde maar regisseur Jon Favreau heeft het nu ook met zoveel woorden bevestigd op Twitter. Dit is meer dan onvermijdelijk, gezien de brede kritische en publieke lof die het eerste seizoen van “The Mandalorian” heeft gekregen. Maar het is goed om weten dat Disney dan toch iets goed kan brengen met de franchise, na de wat wisselvallige laatste trilogie. Ik heb zelf meer tweets en memes zien passeren met Baby Yoda dan dat ik iets heb gelezen over Star Wars.


En van Baby Yoda gesproken, er is een groot, waarschijnlijk onbedoeld, gevolg van het bestaan van Baby Yoda, het liefdeskind van Yoda en Yaddle. Omdat ons werd verteld hoe oud de kleine man is (50 jaar oud) en we denken dat we een goed begrip hebben van hoe oud Baby Yoda is in ontwikkeling; in mensenjaren zo’n 18 maanden – dit is uiteraard pure speculatie op basis van wat we tot nu toe hebben gezien van zijn acties in The Mandalorian. We kunnen nu afleiden hoe oud Master Yoda was toen hij zijn grote verdwijn-act opvoerde in aanwezigheid van Luke in Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983). Als de theorie klopt, zou Jedi Master zo jong als 27 jaar oud zijn geweest toen hij stierf (ruwweg 900 jaar in mensenjaren).


© 2019 Disney+

Wat logisch zou zijn want Yoda zei ooit dat hij al 800 jaar jedi’s heeft getraind. Maar hier komt het probleem, als Baby Yoda dezelfde ontwikkelingscurve volgt als Master Yoda, dan zou hij op deze leeftijd toch al moeten kunnen spreken, indien hij die eerste Jedi’s zou moeten trainen. Of misschien krijgt hij in de volgende 50 jaar een enorme groeispurt. Eén theorie zou kunnen zijn dat de Yoda-species de puberteit skippen en van het ‘peuter’-stadium meteen naar volwassenheid gaan. Wie weet zullen we hier al iets van merken in het tweede seizoen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *