Nieuwe regisseur gezocht voor Captain Marvel 2

We hebben hier over het Captain Marvel (2019) debacle al veel woorden aan vuil gemaakt maar kijk, Marvel zelf kiest ervoor om niet meer in zee te gaan met Anna Boden en Ryan Fleck, het regisseurs-duo van de eerste film. Ondanks de geforceerde ‘fresh rating’ van RT was het eigenlijk geen goede film en stilletjes aan begint dit ook binnen te sijpelen bij hardcore verdedigers van deze halfbakken origin story. En de beslissing om Captain Marvel 2 (2022) toe te vertrouwen aan iemand anders is dus ook wel een logische zet.

Het is een Marvel Franchise film en dus brengt het grof geld op en dat was hier niet anders met een recette van boven de miljard dollar. Die sequel kon dus niet uitblijven, de vraag is nu wel of iemand hier op staat te wachten na Endgame. Ik ben in ieder geval wel benieuwd naar de opkomst voor Black Widow (2020), ook al gaat het hier over een origin story die pre-Endgame was. Dit hebben gezegd, de sequel van Captain Marvel kan zich ook nog steeds afspelen pre-Endgame.

Scenariste Megan McDonnell zou zijn aangetrokken voor de film. Ik heb geen idee wie deze dame is. De site Cosmicbook vermeld dat ze zou gewerkt hebben aan de scenario’s voor de Disney+ serie “WandaVision”. Een serie over de gebeurtenissen post-Endgame rond Scarlet Witch/Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) and The Vision (Paul Bettany). Ik heb geen Disney+ dus ik zal dit misschien ooit wel eens zien op tv. Marvel zal in ieder geval moeten opletten dat ze hun publiek niet zullen afstoten met een overdaad aan Marvel content op hun streamingplatform. Ga je nu een abonnement moeten aanschaffen bij Disney+ om de bioscoopfilms te kunnen volgen? De toekomst zal het uitwijzen maar ik heb zo mijn bedenkingen.

De nieuwe regisseur wordt in ieder geval een vrouw, dat staat buiten kijf voor Marvel en Kevin Feige. En er zijn voldoende talentvolle vrouwelijke regisseurs om de fakkel over te nemen. Ik hoop in ieder geval dat de nieuwe CM film iets minder politiek geladen zal zijn en iets meer dramatisch mét hopelijk een betere coaching voor Brie Larson. Het is een actrice waar ik van heb genoten in films als Free Fire (2016) of Room (2015) en dus ben ik hoopvol.

1 Comment

  1. Damien

    Ik ga passen, personage spreekt me minder aan. Of ze moeten rebooten en er echt iets nieuws van maken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *