De Ewan McGregor/Obi-Wan Kenobi Disney+ serie speelt zich af na Revenge of the Sith

Disney heeft eindelijk zijn licht geworpen op een project waar nu al jaren over gespeculeerd wordt, met name een stand alone live-action Obi-Wan film of serie. Wel volgens Disney wordt het effectief een Obi-Wan Kenobi serie op Disney+. Ewan McGregor zal de rol van Obi-Wan opnieuw spelen. Kathleen Kennedy merkte op dat alle scripts werden geschreven en dat de productie klaar zou zijn om volgend jaar van start te gaan.© Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Het verhaal zou zich acht jaar na Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005) ontrollen, dus elf jaar vóór Star Wars: Episode IV – A New Hope (1977). Met andere woorden moeten we geloven dat McGregor 11 jaar later een oude woestijnkluizenaar moet zijn (toen vertolkt door de fantastische Alec Guinness). En nu we toch met cijfers bezig zijn, Luke Skywalker zou acht jaar oud zijn tijdens de tv-serie – ongeveer dezelfde leeftijd als Anakin Skywalker toen hij Obi voor het eerst ontmoette in Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999). Hoe zit het met Solo? Han Solo is 10 jaar ouder dan Skywalker, dus in wezen zou hij er 18 moeten zijn in de serie en dus niet zo ver verwijderd van de film Solo: A Star Wars Story (2018), wanneer hij nog voor de Empire werkt en nog niet in bezit is van de Millennium Falcon, want deze is eigendom van Lando Calrissian. Zou er dan plaats zijn voor Alden Ehrenreich in de serie, wel ik sluit het niet uit. Ook al was de film niet echt een succes en was IEDEREEN het over eens dat Ansel Elgort de rol van Han Solo had moeten krijgen.

Maar soms moet je een verkeerde keuze beter gaan maken. OWN YOUR MISTAKE. En wanneer je Alden Ehrenreich opnieuw cast heb je meteen ook toegang tot Emilia Clarke’s Qi’Ra of Paul Bettany’s Dryden Vos. Alsook de terugkeer van de Crimson Dawn-misdaadsyndicaat. En wat met Darth Maul? Hoezo, hij werd door Obi-Wan toch in twee stukken gesneden…ja, maar hij overleefde op een junk yard waar hij zich nieuwe robotische spider-benen maakt. In de animatieserie zou hij door Savage Opress naar Mother Talzin zijn gebracht en op krachten gebracht. Zijn haat voor Obi-Wan groeide met de dag, dus een clash van deze twee heren behoort ook tot de mogelijkheid.

Ik vermoed dat we ergens in 2021 wel onze eerste trailer zullen zien…wie weet ga ik in die tijd al een Disney+ abonnement hebben 😀

1 Comment

  1. Blair

    Disney peuzelt alles op…succes aan HBO en Netflix.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *