Een terugkeer van Emperor Palpatine is niet uitgesloten

Star Wars-acteur Ian McDiarmid is naast Darth Vader één van de meest iconische villains uit de Star Wars franchise en zijn vertolking van keizer Palpatine zit nog steeds in de top 50 van de Beste Villains. En nu wij dachten dat hij na zijn tweede sterfte (één keer door Darth Vader en één keer door Rey) nu toch wel echt dood zou zijn, lijkt hij nog een derde keer terug te komen.

Ian McDiarmid verscheen voor het eerst als keizer Palpatine in Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983). Hij zou de rol opnieuw opnemen in de Star Wars Prequel Trilogy en hij was een scène-stealer op elk moment dat hij voor de camera stond in Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005). Sindsdien heeft de acteur de rol een aantal keer opnieuw gespeeld, waaronder de stem van hem in de animatieserie “Star Wars: Rebels”. En hij verscheen nog een laatste keer in Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker (2019), waar hij verrassend terugkeerde als de belangrijkste antagonist van de film nadat regisseur Rian Johnson doodleuk Snoke liet ombrengen op de meest lullige manier in Star Wars: The Last Jedi (2017) en JJ Abrams dan maar een oude bekende van onder het stof ging halen. Compleet van de pot gerukt en allesbehalve bevredigend voor de fans.

Sinds Disney LucasFilm overnam, lag een groot deel van de focus van de studio op de periode tussen Revenge of the Sith en Star Wars: Episode IV – A New Hope. Iconische personages zoals Darth Vader zijn al teruggekeerd in deze afleveringen, net als “Obi-Wan Kenobi” in de komende Disney Plus-serie. Hayden Christensen keert ook terug voor de serie, dus het is niet te zeggen wie er ook terugkomt. Hoewel hij niet bevestigde dat er iets in de maak was, gaf Ian McDiarmid toe dat een nieuwe terugkeer van keizer Palpatine mogelijk was.

In een interview met Metro sprak Ian McDiarmid over de mogelijkheid dat keizer Palpatine meer in de franchise zou verschijnen: “Ik denk dat ik moet accepteren dat, dankzij mijn ondankbare kleindochter [Rey Skywalker], mijn vernietiging eindelijk definitief was. [Maar] natuurlijk is [Darth] Vader terug in de nieuwe [Obi-Wan Kenobi] televisieserie, dus ik veronderstel dat het niet onmogelijk is dat op een dag zijn mentor opnieuw in de schaduw wordt ontdekt.”

De Schot is 77 maar nog steeds scherp van geest en als je kijkt naar de carrière van Christopher Lee die tot zijn 93e nog actief was, denk ik dat alles mogelijk is. Naast Obi-Wan serie is er trouwens ook nog een Ashoka serie, waarin we ook Lord Vader aantreffen en dus misschien ook wel Palpatine.

1 Comment

  1. Sof

    Wat z met Snoke hebben uitgespookt is onbegrijpelijk. Je bouwt op naar een Palpatine-achtige villain en je komt uit bij een sul die zich laat vangen door de truuk met een lightsaber.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *