Disney koopt Lucasfilm voor 3.5 miljard euro

Er is nog hoop voor de Star Wars franchise want The Walt Disney Company heeft een akkoord bereikt met Lucas Films. Disney zou 3.5 miljard euro neertellen voor het filmhuis van stichter George Lucas. Er werd ook onmiddellijk een nieuwe ‘Star Wars’-film aangekondigd, die in 2015 zou moeten uitkomen…ZONDER bemoeienis van George Lucas (?). Ook het animatiehuis Industrial Light & Magic (ILM) ging onder de hamer.

George Lucas, die ondertussen 68 jaar oud is, had eerder al aangekondigd dat hij een stap opzij zou zetten binnen zijn bedrijf, dat zich na het grote succes van ‘Star Wars’ ging specialiseren in speciale effecten voor het kleine en grote scherm. Zo zou hij nog wel zijn energie steken in de tv-serie Star Wars: Underworld en laten we niet vergeten dat hij ook nog een Indiana Jones 5 film op de markt wil brengen.


disney,lucas films,marvel,star wars,george lucas,pixar,the avengers,brave

Toch denk ik dat het geen evidente zaak moet geweest zijn voor Lucas om zijn kindje af te staan aan andere mensen. Maar Lucas klinkt optimistisch: “Gedurende de laatste 35 jaar was het een van mijn grootste genoegens om te zien hoe ‘Star Wars’ van de ene generatie op de andere werd doorgegeven. Nu is het tijd dat ik ‘Star Wars’ doorgeef aan de volgende generatie filmmakers.” Lucas Films is tevens niet het eerste bedrijf dat Disney opkoopt. Ook Marvel Entertainment en Pixar Animation Studios werden door Disney-CEO Rober A. Iger ingelijfd.

Het valt te betwijfelen dat de kwaliteit van het huis aangetast zal worden met de nieuwe eigenaar. Wat betreft de Marvel en Pixar films kan je niet meteen zeggen dat de kwaliteit erop achteruit is gegaan. Zeker niet in het licht van films zoals The Avengers (2012) of Brave (2012).


***Related Posts***
16/12/2017: Disney wil 20th Century Fox kopen voor 52,4 miljard dollar
10/10/2012: Stan Lee Media eist 3,9 miljard euro van Disney
13/03/2010: Disney sluit ImageMovers Digital van Robert Zemeckis
02/09/2009: Disney koopt Marvel Entertainment voor 4 miljard dollar
24/01/2006: Disney koopt Pixar Animation Studios

1 Comment

  1. Bram

    Wel veel geld, niet? Is evenveel als Marvel, en daar valt er toch veel meer uit te rapen dan bij Lucas. Star Wars is ondertussen al goed uitgemolken met sequels, prequels, animatiefilms, tv-reeksen, games en wat nog allemaal. Ik denk dat we het ondertussen al allemaal hebben gehad wat betreft de Jedi’s en the Empire.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.