Zac Efron in nieuwe Anthony Hayes thriller Gold

Zac Efron graaft deze keer niet alleen diep in de grond naar goud, maar ook in zijn vertolking van een man die de kracht van de natuur moet trotseren. En het wordt een snoeihard gevecht. Na het zien van de trailer vermoeden we al verraad want in alle films waar het om ‘goud’ draait moet er blijkbaar ook verraad zijn. De survivalthriller Gold (2022) is de nieuwe prent van regisseur Anthony Hayes die we nog kennen van het uitstekende The Rover (2014). Hayes speelt trçouwens de tweede hoofdrol in de film.

Korte inhoud: Twee mannen (Efron en Hayes) reizen door de woestijn en vinden de grootste goudklomp die ze ooit hebben gezien. Het duo beschikt echter niet over de juiste materialen om de goudklomp mee te nemen, maar willen hun vondst kosten wat het kost beschermen. Ze bedenken een plan: een van de mannen trekt naar de bewoonde wereld om het materiaal te bemachtigen, terwijl de andere man bij het goudstuk blijft. De man die achterblijft krijgt echter alle narigheid van de woestijn over zich heen en moet zien te overleven. Het probleem is dat de andere man nooit lijkt terug te keren, wat erop kan wijzen dat hij andere, meer egoïstische plannen in gedachten heeft.

De trailer onthult dat het personage van Efron met hand en tand zal moeten vechten tegen het weer, woestijndieren en andere mensen als hij levend en rijk uit deze situatie wil komen. In het verhaal vindt Efron de goudklomp met een andere zwerver (Anthony Hayes), die aanbiedt om weg te rijden en een graafmachine te zoeken om de glimmende rots eruit te halen. Het is het soort film die zich met een minimum aan acteurs vertelt, zes in totaal.

We zullen gedurende iets meer dan 90 minuten vooral op het afschilferende gezicht van Efron moeten kijken. Ook Susie Porter heeft een kleinere rol van een mysterieuze vreemdeling die midden in de woestijn verschijnt terwijl het personage van Efron daar alleen zit te wachten op hulp. Vriend of vijand? We zullen moeten wachten om te ontdekken. Porter was eerder samen met Martin Freeman te zien in de Netflix-film Cargo (2017). De film zou in maart bij ons moeten uitkomen, maar we hebben nog geen datum gezien en zou zelfs kunnen dat het een direct-to-blu-ray film zal worden.

*** Gold trailer ***

3 Comments

 1. Sick Puppy

  Waarom kunnen ze niet beide naar een graafmachine gaan zoeken, alsof daar veel volk is die dan nog eens toevallig met graafmachine op die plek zullen komen…

  Reply
 2. Quantum

  De Zac Efron’s versie van The Revenant 🙂

  Reply
 3. jelle

  Ik ben nooit geen grote fan geweest van Zac Efron maar hij speelt het niet altijd op veilig en dat vind ik wel goed. Deze rol staat alweer in schril contrast met veel andere andere rollen van hem. Ben benieuwd.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *