Harde actie met Frank Grillo en Gerard Butler in Copshop

Open Road Films heeft een officiële trailer vrijgegeven voor Copshop (2021), de nieuwste Joe Carnahan (Smokin Aces, The Grey)-actiefilm na Boss Level (2021) van eerder dit jaar. Het script heeft Joe geschreven met Kurt McLeod, gebaseerd op een verhaal van Mark Williams.

Korte inhoud: De sluwe oplichter Teddy (Frank Grillo) is op de vlucht voor de huurmoordenaar Viddick (Gerard Butler). Hij besluit zich te verschuilen in een cel van een politiebureau, maar ook Viddick vindt een manier om zich te laten arresteren op hetzelfde politiekantoor. Op de bureau is tevens de slimme vrouwelijke rookie-agente Valerie Young (Alexis Louder) aanwezig die zich van geen kwaad bewust is. Wanneer de komst van een concurrerende huurmoordenaar (Toby Huss) een totale chaos veroorzaakt, dwingen toenemende bedreigingen Viddick om creatief te worden als hij de klus wil klaren en aan de explosieve situatie wil ontsnappen.

Copshop zou vanaf september in de bioscoop moeten draaien en opent alleen eerst in de bioscoop, wat het tegenovergestelde is van Boss Level die meteen op streaming verscheen via Hulu. Vermoedelijk denken ze waarschijnlijk dat deze film net iets meer slagkracht zal hebben en de trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit en zit opnieuw in dat R-Rated genre van harde-actie-die-zichzelf-niet-al-te serieus-neemt. Een actiegenre die op de eerste plaats cool en geflipt wil zijn, gaande van films als Nobody (2021) en Free Fire (2016) tot zelfs de John Wick films.

In de cast treffen we nog Alexis Louder, Ryan O’Nan, Keith Jardine en Kaiwi Lyman aan en ik geef toe dat het een vermakelijk actiefilmconcept is om deze grote confrontatie neer te zetten in een klein politiekantoortje in het midden van nergens Nevada, een beetje in dezelfde arena als Assault on Precinct 13 (1976/2005). Joe Carnahan moet je trouwens niets leren over het actie-genre.

Volgens de Urban Dictionary is ‘copshop’ trouwens een slangterm voor een politiebureau, een woord die ik eigenlijk voor de eerste keer hoor, maar zo leren we weer bij. Het meest opmerkelijke aan de trailer is echter niet het nieuwe kapsel van Gerard Butler, dan wel de onherkenbare look van Frank Grillo. Frank is zo een ruig type die bijna over getypecast is als “de ruige kerel”. In deze film moest ik toch tyee keer kijken om te zien of het geen andere acteur was. Maar ook Toby Huss maakt indruk en ik ben al benieuwd naar zijn vertolking in de Marilyn Monroe film van Blonde (2021) van Andrew Dominik (Killing Them Softly)

Ik hou van Joe Carnahan zijn films, hij maakt weinig compromis en vertelt het verhaal zoals hij wil. En uiteraard botst dit vaak met bemoeizuchtige studio’s. En zo wordt Joe wel eens gezien als een “moeilijke mens”, althans voor studio’s. Hij is het opengetrapt tijdens de pre-productie van Mission: Impossible 3, maar ook op Bad Boys For Life en nog veel meer films, omdat hij de kans niet kreeg om deze projecten naar een ander niveau te tillen. Zo ook met de Death Wish remake waar hij een potentiële Oscar-waardige film wou maken met Liam Neeson in de hoofdrol. Carnahan schrok er niet voor terug om zelfs de MGM CEO Jonathan Glickman een “coward and a dumb cunt…and a spineless, gutless turd”. Joe is al even heftig als zijn films, maar hij maakt wel degelijk goeie films. Op 20 oktober 2021 is Copshop bij ons in de bioscoop!

*** Copshop trailer ***

2 Comments

  1. Notorious

    Joe Carnahan is wel een solide regisseur ook al lijkt deze film eigenlijk een doorsnee actie thriller

    Reply
  2. Mitch

    Love Frank Grillo !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *