Assault on Precinct 13

Ik zit met gemengde gevoelens over de nieuwe remake van John Carpenters cultklassieker uit 1976, Assault on Precinct 13 (2005), die op zijn beurt een adaptatie is van de western Rio Bravo. En dit vooral gezien het gros van de grote Hollywood producties zich nog hoofdzakelijk bezig houden met remakes; niet altijd om de dingen beter te maken, dan wel om een popcorn-versie af te leveren voor de kijklustige doelgroep van teenagers. De cast ziet er in de trailer enerzijds veelbelovend uit, met Ethan Hawke, Laurence Fishburne, Maria Bello en Gabriel Byrne, maar dan is de rest van de cast opgevuld met twintigers die er allemaal veel te braaf uitzien voor de rol die ze moeten vertolken. En dat is iets wat op mijn systeem werkt: hoog geplaatste detectives van amper 20 jaar of zware criminelen die gecast worden door brave jongens die hadden kunnen meedoen aan pop-idool.

Er zijn een aantal wijzigingen, maar het verhaal speelt zich opnieuw af in een politie-gevangenis die wegens budgettekorten de deuren moet sluiten. Tijdens een sneeuwstorm op Nieuwjaarsavond komt een bus aanrijden met gedetineerden die toch even een stop wil maken op het presinct. In de bus zit de most-wanted maffiabaas Nicholas Zambrano (Fishburne). Een beetje zoals Con Air maar dan niet in de lucht. Dit bericht verspreidt zich als een lopend vuurtje en wanneer de zon onder gaat breekt een ware hel los, gezien een aantal bendeleden met grof geweld de leider proberen los te breken en de weerstand proberen uit te schakelen. Maar ook de ordediensten die het kantoor omsingelen, zijn niet gekomen met de beste bedoelingen. Maak u dus maar klaar voor een harde actie-thriller.

De film wordt geregisseerd door Jean-Francois Richet (De l’amour) en is geschreven door scenarist James DeMonaco (The Negotiator). De trailer ziet er niet meteen slecht uit, maar ook niet meteen hoopgevend. Ik wacht dus af.

4 Comments

 1. Catherine

  De remake van The Texas Chainsaw Massacre was ook niet bepaald een succes. Die richten zich al te vaak op een grote grijze massa heel jonge mensen en verliezen kwaliteit uit het oog

  Reply
 2. Dave

  Dag Catherine, TCM is inderdaad ook een probleemgeval. Heb daar trouwens ook al uitbundig over geklaagd. Commercie is niet altijd verkeerd en zit tevens nauw verbonden aan de cinema, maar soms loopt het de spuigaten uit.

  Reply
 3. lluc

  eventjes om te melden: ik begin nu en dan firefox te gebruiken ipv internet explorer, enne, je mediaplayer-balkjes komen over het middenkader terecht – spijtig genoeg.
  Niet dat je je daar nu suf op moet zoeken hé.

  Reply
 4. Dave

  Weet je, ik zal die radio’s er binnenkort afzwieren. Ze werken toch niet meer met de nieuwe Mediaplayer update. Toch bedankt voor de info, lluc.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *