James Cameron kiest voor Battle Angel Alita

Yessss ! Het volgende project van James Cameron, wat op IMDB wordt aangekondigd als Untitled James Cameron Project, is dan toch Battle Angel Alita, van Yukito Kishiro, beter bekend in Japan onder de naam Gunnm, wat evenveel betekent als gun en dream. Een film gebaseerd op de populaire Japanse manga-figuur en geproduceerd door James Camerons productiehuis Lightstorm Entertainment. Cameron, te vergelijken met George Lucas, is eveneens een meester op het gebied van speciale effecten (remember Titanic, Terminator, The Abyss). Voor deze film zal hij Alita volledig in CGI uittekenen. Volgens de eerste geruchten zal de cyborg een soort mengeling zijn tussen Kate Beckinsale en Mia Kirshner. Maar uiteraard ziet het manga-personage in de strips er meer uit als een teenager; dus zal het wel een vrije interpretatie worden van beide.

De strips van Battle Angel Alita, voor zover ik me goed herinner, gaan over een robot die in post-apocalyptisch tijdperk, in elkaar wordt gezet door een wetenschapper. Een soort moderne Frankenstein die met materiaal van een schroothoop, een cyborg in elkaar weet te knutselen. Maar in plaats van een monster te creëren maakt hij een vrouwelijke sensuele vechtmachine, die op de koop toe een geheime vechtkunst beheerst. In een zoektocht naar haar verborgen herinneringen neemt ze de taak op zich om als huurdoder voor de Firma, alle rotte appels in de stad de dood in te jagen. Ghost in the Shell meets Aeon Flux meets Frankenstein.

James Cameron merkte in het Britse magazine Hot Dog op:

“I definitely want to do more than one film. I want to create a world and a character that can go through at least one more film, possibly more. And that’s not just for the classic financial reasons. It’s just that I think there’s a possibility for a real mythology here, so I feel that this is a good canvas to do something big that’s got more scope.”

1 Comment

  1. Peter

    Ik heb het zelf meer voor Bleach en Death Note.
    Bleach is te gek, gewoon maf.
    DN is ernstiger, maar de redeneringen zijn geweldig. DN1 kreeg onlangs een 2e druk, en bij DN12 werd een shitajiki cadeau gedaan. Dat is iets typisch Japans. Het wordt vooral gebruikt om onder een blad te leggen waar je op wilt schrijven, zodat je meer steun hebt, maar het wordt ook als bladwijzer gebruikt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *