Jaimie Alexander gecast in de Red Sonja film

Dit Red Sonja (2022) project – naar de comic van Dynamite Entertainment – proberen ze al jaren geleden op de been te krijgen. Red Sonja is een fictieve stripboek-superheldin gemaakt door schrijver Roy Thomas en tekenaar Barry Windsor-Smith voor Marvel Comics in 1973, gedeeltelijk gebaseerd op karakters van Robert E. Howard. In 2006 was er zelfs al een budget van 25 miljoen dollar klaar om het Red Sonja project opgang te krijgen maar de film kwam maar niet van de grond. Nadien kwam Robert Rodriguez aan de beurt en hij had zelfs al een aantal filmposters met zijn Rose McGowan voor een Red Sonja film in 2009.

Maar ook dit project kwam maar niet van de grond en dat had misschien ook wel iets te maken met de relatiebreuk tussen Rose McGowan en Robert Rodriguez, want ook McGowan’s Barbarella remake werd naar de prullenmand verwezen. De Conan the Barbarian (2011) film werd wel gemaakt maar deze prent was toch niet meteen een hit, met als gevolg dat Red Sonja niet meer zo hot was. Zelfs Rose verloor heel wat charisma toen ze bij de première van haar film Fifty Dead Men Walking (2008) – over een geheim agent die undercover ging bij het IRA – te kennen gaf dat ze de IRA wel begreep en mocht ze geleefd hebben op die plaats en die periode ze zich waarschijnlijk ook zou aansluiten bij het IRA. Een ietwat dwaze commentaar die de filmmakers dwong om in het defensief te treden en zich te distantiëren van de positie van Rose.

Maar zoveel jaar later lijkt er nu opnieuw schot in de zaak te zijn met de casting van Jaimie Alexander in een nog onbekende rol. Jamie kennen we voornamelijk van de Thor films en de serie “Agents of S.H.I.E.L.D.”. Zij zal te zien zijn naast Hannah John-Kamen (Ant-Man and the Wasp) die de rol van Red Sonja vertolkt. De film wordt geregisseerd door Joey Soloway en geschreven door Tasha Huo.

1 Comment

  1. Fabian

    Wel grappig dat ze Hannah John-Kamen casten als Red Sonja terwijl de actrice nog geen 1m70 is en het karakter eigenlijk een grote vrouw van gestalte was, vandaar ook de casting van Brigitte Nielsen met haar 1m83

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *