The Misfits met Pierce Brosnan ligt niet wakker van PC cultuur

Hoe hij nog steeds het geld weet bijeen te sprokkelen om films te maken als hit (Die Hard 2, Mindhunters) – en vooral – miss (Driven, The Covenant, 5 Days of War, … ) regisseur hoeft niet noodzakelijk te verwonderen, Renny Harlin is naast regisseur ook producer en heeft na zijn geflopte The Legend of Hercules (2014) zijn toevlucht gezocht op de Chinese markt. Hij richtte er zelfs zijn eigen bedrijf op. Maar dit jaar kwam de Finse filmmaker met The Misfits (2021) op de proppen en deze film wordt al verweten een achterhaalde racistische heistfilm te zijn door een groot deel van de pers. Misschien is het een wereldvreemde prent maar misschien luidt Harlin met zijn film wel de terugkeer van de niet Politiek Correcte films in, en daar is een publiek voor.

Korte inhoud: Richard Pace (Pierce Brosnan), een briljante internationaal opererende dief, ontsnapt uit een maximaal beveiligde inrichting. Tijdens zijn gewaagde ontsnapping weet hij de FBI en politie te ontwijken, maar wordt opgepikt door de Misfits, een bende moderne Robin Hoods onder leiding van de excentrieke en charismatische Ringo (Nick Cannon), naast Violet (Jamie Chung), the Prince (Rami Jaber), Wick (Mike Angelo) met zijn dochter Hope (Hermione Corfield). De groep overtuigt Pace om zich bij hen aan te sluiten om de overval van de eeuw te plegen: miljoenen aan goudstaven stelen die worden bewaard onder een van de best beveiligde gevangenissen ter wereld, gebouwd door Schultz (Tim Roth) .

The Misfits zou inhoudloos, dom en een samensmelting van de meest versleten heist-clichés, zielloos verfilmd door Harlin. De film zou ook de stereotypen niet schuilen en zelfs op het randje racistisch te zijn. De film werd geschreven door Robert Henny en Kurt Wimmer, die blijkbaar zijn overgevlogen uit een geheel andere tijd waar je nog vrij grappen kon maken met accenten uit het Midden-Oosten of lachen met het feit dat alle “Moslims” Mohammed noemen.

De trailer ziet er uit als een Fast and the Furious film met dit verschil dat niemand de heist serieus lijkt te nemen. Dit lijkt op de eerste plaats een komedie en als je al geschokt zou zijn door een foute grap, dan is deze film niet bestemd voor u. De film is gemaakt met een productiebudget van 12 miljoen dollar! Om dat even in perspectief te zetten, de laatste Furious film heeft 270 miljoen dollar gekost. Dus, ook al loop ik niet hoog op met de filmtalenten van Renny Harlin, dit is echt wel een prestatie en deze film zal zijn productiebudget meermaals terugverdienen. Iets wat menig actiefilms niet kunnen zeggen. Dus ik zou de film het voordeel van de twijfel geven. De vertolkingen lijken goed en het is wat het is; een Ocean’s Eleven meets Furious heistfilm die uiteraard al zo cliché is al het maar zijn kan. Het contrast tussen de kritieken van de pers en de quoteringen van het publiek kan nauwelijks groter zijn (zie RT).

The Misfits wordt misschien een beetje de 365 Days (2020) van de heistfilms. Verworpen door de pers maar een succes bij het publiek. Wij hebben alsnog een pers-voorstelling zien passeren. Op 26 augustus 2021 komt de film uit in Nederland en hopelijk ook in die periode bij ons, ook al denk ik dat Misfits eerder zal uitkomen op Blu-ray.

*** The Misfits trailer ***

3 Comments

 1. Derrick

  12 miljoen met een sterrencast, actie en glitter is inderdaad wel knap. Je hebt nooit de indruk naar een low budget film te zien.

  Reply
 2. Myrthe

  Echt wel Fast & Furious maar dan met het B-team

  Reply
 3. yves valkiers

  echt een leuke film soort oceans eleven maar dan met de pierce

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *