Netflix film Blood Red Sky pakt uit met vampieren in een vliegtuig

Er is nooit een gebrek aan vampierenfilms zo blijkt. Hier is de teaser voor de nieuwe Duitse Netflix film Blood Red Sky (2021). De film begint als een nogal generieke actiefilm: een moeder en haar jonge zoon nemen plaats voor een langeafstandsvlucht, maar realiseren zich tot hun schrik dat hun vliegtuig is overgenomen door kapers die losgeld eisen. Maar of dat nog niet genoeg zijn, lijkt er ook een bloedzuiger aan boord te zijn. Na ‘snakes on a plane‘ is het nu de beurt aan ‘vampire on a plane’ blijkbaar.© Netflix

Korte inhoud: Een groep terroristen kaapt een trans-Atlantische vlucht waarop een moeder met haar zoontje aanwezig zijn. Het blijkt echter dat deze moeder een mysterieuze ziekte met zich mee draagt. Ze is niet bang om haar razernij hiermee vrij te laten om haar zoontje in veiligheid te brengen.

Wanneer je de korte inhoud leest weet je meteen dat het speciale effecten departement extra veel fake bloed hebben zitten prepareren voor de shoot, dus neem die doos popcorn en een frisdrankje want dit wordt een pleziervluchtje. Het is een Engels-Duitse productie, zoals je kunt zien aan de trailer, en is geschreven door scenarist Stefan Holtz en scenarist én regisseur Peter Thorwarth. In de cast zien we niet enorm veel ronkende namen buiten “Prison Break” acteur Dominic Purcell als één van de slechteriken. De vamp-moeder wordt gespeeld door Peri Baumeister, die echt wel geknipt lijkt voor deze rol. Ze lijkt tevens sprekend op actrice Erika Van Tielen, maar dit geheel terzijde.

Op het concept van vampieren zit wel een beetje rek op, want hoe ga je een schoolgaand kind opvoeden als je overdag de zon moet ontlopen. En was dat kind er dan gekomen nadat ze werd gebeten? Ah, het is ‘Vampire on a Plane’ ik denk dat we er ons niet al teveel vragen bij moeten stellen. Gewoon wachten op Purcell die luidkeels schreeuwt: “I HAVE HAD IT WITH THESE MOTHERFUCKING VAMPIRES ON THIS MOTHERFUCKING PLANE!” – of zoiets. Op 24 juli 2021 zou de film bij ons moeten uitkomen op Netflix.

*** Blood Red Sky trailer ***

1 Comment

  1. Alex

    Vampieren op een vliegtuig met een acteur die misschien wel de slechtste vampierenrol ooit heeft gespeeld, dat belooft.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *