Mark Wahlberg ziet zijn Infinite film gedumpt op Paramount+

Mark Wahlberg, regisseur Antoine Fuqua en producer Lorenzo di Bonaventura zijn niet te spreken over het feit dat ze niet op de hoogte werden gehouden door Paramount wanneer de studio zomaar eventjes hun film Infinite (2021) dumpte op hun streamingplatform Paramount+ (het voormalige CBS All Access platform) zonder een simultane bioscooprelease, dat stond in ieder geval te lezen op The Hollywood Reporter. Enkel mensen met een abonnement op Paramount+ zullen de film te zien krijgen, en dat zijn er zo’n 36 miljoen wereldwijd (in schril contrast met de 100 miljoen van Disney+ en de 200 miljoen Netflix abonnees).

Het was eerder de bedoeling dat de sci-fi actiefilm Infinite in de bioscoop zou uitkomen in 2020, maar nadien verschoven naar 2021 om dan uiteindelijk een exclusieve streaming label te krijgen. Zoiets voelt uiteraard aan als een soort degradatie, want als filmmaker wil je toch op de eerste plaats gezien worden op het grote witte doek.

Korte inhoud: Infinite vertelt het verhaal van een groep vrijwel onsterfelijke mannen en vrouwen die door de eeuwen heen worden gereïncarneerd en bekend staan als ‘The Infinite’. Om een boosaardige schurk tegen te gaan, moet de groep de hulp inschakelen van een man die lijdt aan schizofrenie. Deze man moet leren te beseffen dat zijn vreemde dromen eigenlijk herinneringen aan voorgaande levens zijn.

Het is niet de eerste keer dat studio’s losjes omgaan met filmreleases in dit pandemische Hollywood-tijdperk. Universal overrompelde iedereen toen ze de Trolls World Tour sequel verschoof naar een premium video-on-demand-debuut voor maar liefst 20 dollar per viewing. Warner deed nog beter door aan te kondigen dat ze hun gehele ‘on hold’ filmbestand zou dumpen op HBO MAX, iets waar menig filmmaker met verbijstering sloeg. In the Heights-regisseur Jon M. Chu zei toen dat hij 15 minuten voordat het werd aangekondigd de dag-en-datumplannen ontdekte: “Het was een emotioneel moment”, voegde hij er nog aan toe.

Ik begrijp dat voor een grote groep mensen de streamingdiensten eigenlijk wel een geschenk uit de hemel zijn, en dit omdat ze liever thuis blijven met hun 4k flatscreen en home cinema geluidsinstallatie. Maar ik veronderstel dat de bevolkingsgroep die leven in kleine appartementen of huizen met kleine tv-schermen waarschijnlijk in de meerderheid zijn. En daarnaast heb je uiteraard de filmliefhebbers die Dune (2021) toch liever willen zien op een groot scherm dan op een tv-toestel. Maar op korte termijn zijn het vooral ook de filmsterren die hieronder lijden want zijn kunnen geen percentage meer opstrijken van de gemaakte box-office winst voor de simpele reden dat er geen box-office cijfers zijn. Momenteel is er geen duidelijke aanpak en doen studio’s zomaar wat.

Maar ook voor ons is het wat anders want indien er geen bioscoop-release is, zijn er geen persscreenings en moeten we het stellen met screeners op onze laptop in vreselijke kwaliteit waarbij onze naam over het scherm dwarrelt om diefstal te voorkomen. Het is dan vaak – voor ons als voor menig filmliefhebbers die zich niet op 8 streamingdiensten willen abonneren – wachten op een Blu-ray release. Op 10 juni 2021 kunnen jullie Infinite bekijken op Paramount Plus via de app (Android of Apple) alsook via Playstation of Amazon Fire.

*** Infinite trailer ***

1 Comment

  1. Accu

    Ik ben geen fan van Wahlberg, meeste van zijn films zijn gewoon 12 in een dozijn actiefilms met voorspelbaar plot en een inwisselbare vertolking. Echt, Wahlberg speelt Wahlberg al zijn gehele carrière. So I pass.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *