Harrison Ford krijgt ook een de-aging filter voor Indiana Jones 5

Nadat The Curious Case of Benjamin Button (2008) de de-aging kar in beweging had gezet, Marvel er plezier mee beleefde in Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) en Captain Marvel (2019) en Martin Scorsese ook liet zien dat de techniek zijn limieten had in The Irishman (2019), kan regisseur James Mangold en producer Steven Spielberg de verleiding niet weerstaan om ook Harrison Ford een verjongingskuur te geven voor een aantal flashbacks voor de opkomende Indian Jones 5.Indiana Jones 5 © Walt Disney Studios Motion Pictures

Op TikTok was er onlangs nog een overtuigende deepfake te zien van Tom Cruise en als amateurs al met zo’n resultaten voor de dag kunnen komen denk ik dat we nauwelijks het verschil zullen zien tussen de Harrison Ford van 40 jaar geleden. Twee jaar geleden was er zelfs die reimagining van een scène uit Star Wars (1977), die menig Star Wars fan achterover blies. Hierin werd het gezicht van Alec Guinness gezet op een acteur tijdens een gevechtsscène met lightsabers tussen Vader en Obi-Wan. Ik heb dit filmpje ondertussen al 15 keer bekeken en nog steeds krijg ik er rillingen van. Dus ondanks de minder goede ervaringen met de techniek besef ik dat we dit steeds meer te zien zullen krijgen.

In de nieuwe Indiana Jones, geschreven door David Koepp en Jonathan Kasdan, zien we naast Ford ook Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Boyd Holbrook, Thomas Kretschmann en Shaunette Renée Wilson. Over de plot is nog maar weinig bekend maar indien ze Harrison terug brengen dan zou hij rond de 78 moeten zijn en zou de film zich afspelen eind jaren 60 beginjaren 70. op 29 juli 2022 zou de film in de States moeten uitkomen.

1 Comment

  1. Sinister

    Vanuit mijn beperkte kennis van deze technologie, werkt het beter naarmate je meer afbeeldingen aan de AI kunt geven. Samuel Jackson werkte zeer goed in Captain Marvel om die reden en Clark Gregg (in de rol van Phil Coulson) een pak minder goed, omdat hij ook in heel wat minder films heeft gespeeld.

    Wat Harrison Ford betreft, er is veel om mee te werken, dus dit kan wel goed zijn.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *