Donnie Yen in John Wick: Chapter 4!

Alsof John Wick: Chapter 4 (2022) nog een reden moest zoeken om aan klantenbinding te doen hebben ze onlangs bekend gemaakt dat martial-art-legende Donnie Yen zich aan de cast zal toevoegen nadat eerder bekend raakte dat de internationale popzangeres Rina Sawayama ook al van de partij zou zijn. Regisseur Chad Stahelski plant nadien nog een John Wick: Chapter 5 en het ziet er toch niet naar uit dat het daar zal stoppen.

De franchise moet het vooral hebben van zijn actie-sequenties en iemand als Donnie Yen in huis halen is uiteraard ook een logisch gevolg, ook al hadden we misschien toch ook wel graag iemand als Conor McGregor zien opduiken. Maar wat nog niet is kan nog komen. Donny Yen heeft vooralsnog acteer-ervaring, Conor moet zijn eerste filmrol nog krijgen. De 4de film heeft zoals vele andere producties heel wat vertraging opgelopen in dat sabbatjaar dat de wereld heeft moeten nemen. De film zou nu volgend jaar moeten uitkomen op 27 mei 2022, wat dus nog een lange poos is.Donnie Yen in Yip Man 3 © 2015 Golden Harvest Company

Yen zal naar verluidt een oude vriend spelen van John Wick (Keanu Reeves). Ondertussen wees het einde van John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019) erop dat John zijn krachten bundelde met de Bowery King (Laurence Fishburne) om de High Table neer te halen die heerst over de wereld van de assassins. De beschrijving van Yen’s personage suggereert dat hij hun bondgenoot zal zijn, en voor ons vertaalt zich dat in nog meer hand-to-hand combat.

Donnie Yen is zonder twijfel één van de meest veelzijdige en eclectische martial-art specialist in moderne actiefilms, en je hoeft alleen maar naar zijn werk in zijn carrière in Hong Kong te kijken om te zien dat hij ook één van de toonaangevende vernieuwers is in het verhogen van de lat voor martial-art films. Films die jullie vermoedelijk zullen kennen zijn Ip Man (2008), Rogue One: A Star Wars Story (2016) en hij was zelfs onlangs nog te zien in Mulan (2020). Ik hoef er in ieder geval geen tekening bij te maken dat de man in Azië al even populair is als Keanu Reeves bij ons.

En de John Wick films zijn tevens ook een mengeling van verschillende vechtstijlen, gaande van het alom bekende Gun-Fu naar Judo, Wushu, Tae Kwon Do, Braziliaanse Jiu-Jitsu en noem maar op. Maar de wapens zijn ook een essentieel onderdeel geworden van de franchise, en we hebben al gezien hoe goed Yen om kan gaan met een simpele stok. Laat die film maar snel komen.

1 Comment

  1. Magnum

    Iron Monkey is een zalige film, echt een aanrader!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *