Trolls World Tour (2020) *** 4k UHD recensie

Als je gezien de pandemie de wereld niet hebben kunnen zien, dat hebben we iets voor jullie: de 4k UHD Blu-ray versie van Trolls World Tour (2020) die naar ons gevoel een tikkeltje beter was dan de eerste Trolls (2016) film, ook al zijn we misschien niet meteen het doelpubliek. Hoewel, deze DreamWorks Animation, uitgebracht door Universal, probeert zowel de allerjongsten als de volwassenen te entertainen. Het is geen Pixar, het is geen Disney, het is wat het is en sommigen zullen hier echt wel van genieten.

Korte inhoud: Het is aangenaam vertoeven in Trollenland tot koningin Poppy (Anna Kendrick) er samen met Branch (Justin Timberlake) achter komt dat ze niet de enigen zijn. Er bestaan nog vele andere trollenplekken, elk te herkennen aan een muziekgenre (Rock, Funk, Techno, Classical en Country). Wanneer alle trollen in gevaar zijn moeten Poppy, Branch en hun vrienden een gedurfde reis ondernemen en proberen om alle diverse trollen te verenigen, maar Rock Queen Barb (Rachel Bloom) dreigt stokken in de wielen te steken.

Kenmerkend aan Dreamworks (Shrek, Madagascar, Kung Fu Panda, Trolls, The Boss Baby, The Croods and How to Train Your Dragon,…) in tegenstelling tot Disney animatiefilms is dat ze misschien zelfs iets meer gericht zijn naar de ouders van de kinderen. Ook al zijn er veel kleurtjes, de leuke liedjes en zijn de animaties wel heel knap in beeld gezet. Bovenal duurt de film hooguit 90 minuten. Award-winnend materiaal zal het wel niet worden, maar het doet wat het van plan was te doen en regisseur Walt Dohrn deed wat hij was opgedragen te doen.

Trolls is een beetje de goedkope versie van Smurfs, ook al proberen ze met deze sequel een beetje de registers open te houden en ook de stemmencast met James Corden, Ron Funches, Kelly Clarkson, Jamie Dornan en Zooey Deschanel zijn geweldig en de muzieksterren George Clinton, Ozzy Osbourne en Mary J. Blige zijn echt wel een toegevoegde waarde. Er zijn ook een aantal leuke momenten met Sam Rockwell als een Zuiderse cowboy genaamd Hickory en Keenan Thompson in een kleine glittertrol genaamd Tiny Diamond. Deze personages zijn veel interessanter dan de protagonist en antagonist, en geven het script een verlossende electroshock en vermijdt dat het gaat vastlopen, zelfs met zijn korte duurtijd.

World Tour zit vol van de muziek – vaak covers van popsongs – waardoor het hele ding echt aanvoelt als een sing along animatiefilm. Mocht World Tour wat meer consistentie hebben en iets meer creativiteit aan de dag leggen, had het een aangename verrassing kunnen zijn. Zoals het nu is, is het een ‘ok’ animatiefilm. De animatiefilm is uit op DVD, Blu-ray en 4k UHD vanaf met verwijderde scènes en making of filmpjes.


Review Trolls World Tour (2020)
Recensie door op

Beoordeling: 3 / 5

rating

*** Trolls World Tour trailer ***


1 Comment

  1. Kaitlyn

    Ik dacht dat het een leuke film was! Het zag er best schattig uit, maar ik was erg teleurgesteld dat het rock-troll-meisje de slechterik is. Ik wou dat ze voor een keer een punkrock-karakterontwerp hadden gemaakt bij de helden in plaats van de villains. Ik denk dat kinderen het leuk zouden vinden om personages te zien die er donker en eng uitzien, maar in werkelijkheid best aardig zijn, in plaats van doelloos gemeen alsof het lijkt alsof deze slechterik zal zijn.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *