Het tweede seizoen van Tom Clancy’s Jack Ryan uit op Blu-ray

Toen “Tom Clancy’s Jack Ryan” in 2018 in première ging als een originele serie op Amazon Prime, was het weliswaar een ietwat cocktail van “Homeland” en “24”, maar het was knap gemaakt en op zichzelf al overtuigend genoeg om als een vrij vermakelijke wegkijk serie te zijn.

Het succes van de serie was vooral te danken aan John Krasinski als de CIA-analist die soms ook wel stevig tekeer kan gaan, een beetje in tegenstelling tot wat Jack Ryan eigenlijk op de eerste plaats was in de romans; met name een analist. Het leuke was dat de makers, Carlton Cuse en Graham Roland, elke aflevering van een uur uitschreven als een volwaardig politiek-thriller verhaal. Daarentegen is het tweede seizoen wel een pak minder interessant en gaat het allemaal wel een pak trager. Je voelt al dat de schrijvers tijd aan het winnen zijn, iets wat je normaal krijgt na het 4de seizoen in een serie.

Korte inhoud: Jack Ryan Seizoen 2 begint ergens na de gebeurtenissen in het eerste seizoen. James Greer (Wendell Pierce) bekleedt zijn positie als chef van het station van Moskou wanneer hij een verrassende ontdekking doet die hem naar Venezuela leidt, waar Jack Ryan (Krasinski) op een diplomatieke missie samen met een Amerikaanse senator staat. Daar botsen ze met de schijnbaar corrupte president van Venezuela, Nicolas Reyes (Jordi Molla), die zijn macht dreigt te verliezen met een aankomende verkiezing waarin hij wordt uitgedaagd door een populistische wereldverbeteraar die verandering belooft, gespeeld door Cristina Umaña. Dan is er nog een nieuwe hoofdrolspeelster, een louche en super mysterieuze vrouw genaamd Harriet Baumann, gespeeld door Noomi Rapace. Jack en Harriet kruisen paden in de seizoensopener en duiken bijna onmiddellijk onder de lakens, voordat Jack ontdekt dat hij misschien rond de tuin wordt geleid.

Alles draait rond de zoektocht naar illegale activiteiten in Venezuela die plaatsvinden onder leiding van Reyes, waarbij de aanstaande verkiezingen voor wat extra spanning zorgt. Ryan en zijn team moeten zorgvuldig te werk gaan om informatie te verzamelen, aangezien er nog geen bewijs is dat Venezuela een duidelijk en actueel gevaar vormt voor de Verenigde Staten, maar zoals zo vaak gebeurt in dit soort verhalen, wordt geweld niet geschuwd. Je kunt Game of Thrones-acteur Tom Wlaschiha bedanken voor dat laatste, aangezien hij extra dodelijk wordt als een huurmoordenaar die Ryan op de hielen zit.

Maar er is iets met het tweede seizoen dat bijna kleiner en minder samenhangend aanvoelt – tenminste in de eerste afleveringen. Het verhaal snijdt vrij vaak weg van Reyes, maar hij is veel minder overtuigend als een antagonist in dit seizoen, en het concept van de show over de geopolitiek van Latijns-Amerika laat te wensen over. Toch zorgt nog steeds voor een vrij luchtig kijkervaring. Krasinski licht op als hij een dialoog krijgt die voor de verandering geen expositie is, en de scope van de serie geeft de show een zeker ‘blockbuster’-vibe. En wanneer de show in versnelling schakelt, ontpopt het zich tot één van de beste politieke thrillers van de laatste jaren.

De Blu-ray van het tweede seizoen is vanaf beschikbaar met een pak deleted scenes. Ondertussen zit er ook een derde seizoen aan te komen, ook al zal het niet voor dit jaar zijn.


Review Tom Clancy’s Jack Ryan s2 (2020)
Recensie door op

Beoordeling: 3 / 5

rating


*** Tom Clancy’s Jack Ryan s2 trailer ***

1 Comment

  1. Bjorn

    Eerste seizoen was inderdaad beter maar is geen verkeerde serie.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *