Moderne Bonnie & Clyde film met Infamous

Bij de films die op het programma staan om in juni uit te komen in de States is deze Infamous (2020), geschreven en geregisseerd door Joshua Caldwell – weliswaar niet in de bioscoop maar via Video On Demand.

De film is een beetje een revamp van Oliver Stones Natural Born Killers (1994) die dan weer gebaseerd is op Bonnie and Clyde (1967). De sfeer in de film doet wat denken aan Spring Breakers (2012) en Nerve (2016). Infamous werd gemaakt met een relatief klein budget.

Korte inhoud: Wonen in een klein stadje in Florida en werken in een restaurant was nooit het droomleven van Arielle (Bella Thorne). Ze heeft altijd meer gewild. Roem. Populariteit. Bewondering. Wanneer ze verliefd wordt op de onlangs voorwaardelijk vrijgelaten jonge crimineel Dean (Jake Manley), sleept ze hem terug in de criminaliteit en ontdekt ze dat het plaatsen van hun criminele activiteiten op sociale media een gemakkelijke manier is om virale bekendheid te verwerven. Geobsedeerd door hun groeiend aantal volgers, gaan ze samen op een gevaarlijk avontuur dat leidt tot diefstal, achtervolgingen en zelfs moord. Op weg naar Hollywood, de City of Stars, zullen ze zich realiseren wat er nodig is om beroemd te worden en moeten ze beslissen of deze gevaarlijke levensstijl het echt waard is.

Dit zijn het soort films die criminaliteit lichtjes verheerlijken, om dan op het einde met een moraliserend vingertje te laten zien dat criminaliteit uiteindelijk niet loont. Ditalles met nog wat kritiek op de Insta-fame gevaren van social media. De premisse is behoorlijk versleten, maar tegenwoordig is het niet zozeer meer een zaak van wat je vertelt dan wel hoe je het vertelt. Kijk maar naar Queen & Slim (2019), ook al een roadmovie over een jong koppel die kiest om in de criminaliteit te stappen. Het verhaal is lijnrecht maar de uitwerking is voldoende boeiend om onze aandacht te prikkelen.

Je zou denken dat dit tevens een uitstekende prent is om de carrière van deze 23-jarige actrice Bella Thorne te lanceren, maar eigenlijk heeft deze actrice al aan 105 producties gewerkt (het merendeel wel kortfilms) en is ze ook nog eens een zangeres. Een bezige bij waar ikzelf nog nooit van gehoord heb maar die met deze film wel eens zou kunnen veranderen. Momenteel is ze verbonden aan 10 andere filmproducties en de serie “Paradise City”.

De trailer laat ons proeven van hoe het verhaal van Bonnie en Clyde eruit zou zien als ze vandaag zouden leven – los van de coronagekte – als influencers op sociale media. Hopelijk wordt de film alsnog opgepikt voor een bioscooprelease bij ons.

*** Infamous trailer ***

1 Comment

  1. Jen

    Ik wil die wel zien, was ook al een grote fan van Nerve.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *