‘Truth or Dare’ spel in Nerve met Emma Roberts en Dave Franco

Sociale netwerk games zijn de laatste jaren echt ‘in’ geworden, je zou eens moeten weten hoeveel Pokémon-events er in Brussel zijn en de massa volk het aantrekt. Deze Nerve (2013) met het concept van een online truth or dare concept, lijkt volledig op het juiste moment te komen.

Korte inhoud: De verlegen en timide Vee (Emma Roberts) is een laatstejaars studente op de middelbare school. Ze gaat een online uitdaging aan op de website NERVE. De website nodigt haar volgers uit om video’s in te sturen van zichzelf tijdens het uitvoeren van riskante en gevaarlijke opdrachten in ruil voor prijzen. Alles begint heel onschuldig met het kussen van een onbekende jongen (Dave Franco). Al snel zit Vee gevangen in een spel waarbij elke beweging gemanipuleerd wordt door de anonieme gemeenschap van volgers.


nerve_2016_poster04.jpgnerve_2016_poster02.jpgnerve_2016_poster03.jpgnerve_2016_poster01.jpg

De film werd geregisseerd door het Paranormal Activity duo Henry Joost en Ariel Schulman, gebaseerd op de roman van Jeanne Ryan en in scenario gegoten door Jessica Sharzer (American Horror Story). Het productiebudget van deze film bedraagt 20 miljoen en is dus bijzonder low budget voor Hollywood. Maar in vergelijking met de Paranormal Activity films ziet de trailer er fotografisch wel beter uit. De twee regisseur hadden 6 jaar geleden ook de fake documentaire Catfish (2010), die ook al draaide rond de schemerzone van het internet.

En ook al is het een thriller hebben de makers geprobeerd om er toch een PG13 film van te maken. En de reden lag voor de hand. Dit is een film die bestemd is voor teenagers en via deze weg kunnen ze jongeren waarschuwen van de mogelijke gevaren van internet-spelletjes, ook al staat dit ’truth or dare’ game wel mijlenver van de Pokémon rage. Internet is niet goed of slecht, het hangt er vanaf hoe je ermee om gaat. Er werd dan ook een scene geschrapt met een sex-dare, die misschien wel op de Blu-ray zal verschijnen. De film lijkt een soort The Game (1997), maar dan voor de SnapChat-selfie-generatie.

Het spijtige is dat de trailer wederom heel veel verteld en dat je eigenlijk al het gehele verhaal kan opbouwen met de beats die werden aangeleverd. Maar ik heb wel een boontje voor deze twee jonge acteurs en kijk eigenlijk wel uit naar deze prent. Het verhaal is uiteraard wat over-the-top maar hopelijk is het fun. Op 5 oktober 2016 komt de film bij ons in de zalen.

*** Nerve trailer ***

3 Comments

  1. Damien

    Trailer valt wel mee.

    Reply
  2. Julie V.

    Weer één van die films die alles in het extreme trekt. Een internet truth or dare game dat levens op het spel zet, yeah right. Heel geloofaardig.

    Reply
  3. the birdland girl

    Ik heb het gevoel dat ik door de trailer te kijken al perfect weet wat er allemaal in de film gaat gebeuren. En dat is niet zo positief, ik vond de trailer niet verrassend of uniek. Het concept is iet of wat entertaining, maar ik denk niet dat ik de moeite ga nemen om deze film in de cinema te gaan kijken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *