Hollywood Celebrities nog nooit zo stil tijdens George Floyd protesten

Is het jullie ook al opgevallen dat Hollywood acteurs en actrices of zelfs mensen uit de muziek-industrie wel heel stil zijn tijdens de George Floyd protesten, verwezen naar de man die zijn tussenkomst met een aantal agenten niet heeft overleefd en stierf na buitensporig politiegeweld van agent Derek Chauvin uit Minneapolis. Floyd overleed nadat de agent zijn knie minutenlang in zijn nek zette tijdens een arrestatie (zie video, opgelet voor schokkende beelden). De man is ondertussen ontslagen en hij wordt aangeklaagd voor Derde Graad Moord. Zelfs in België werden in de nasleep hiervan mensen op de hoogte gebracht via een wel heel opzichtelijke grafitti text van de laatste woorden van Floyd op de zijkant van een trein.

Nog geen paar dagen in de lockdown en Gal Gadot was al bezig om een nummer van John Lennon te misbruiken voor één van de domste sing-alongs ooit. Het was een flagrant voorbeeld van hoe wereldvreemd die mensen zijn. Covid-19 patiënten waren aan het sterven in ziekenhuizen maar Gal had de oplossing voor het probleem en trommelde een aantal al even ‘out of touch’ bekendheden om al zo vals als een kat mee te zingen. Als je niet kan zingen, maak uzelf niet belachelijk en dit stonk naar zelfverheerlijking. Maar kijk, nu wanneer ze wél het verschil kunnen maken met hun stem, zwijgen ze in alle talen. Gal Gadot spreekt er geen woord over. Ook celebrities die anders wel hun wereldvisie willen delen bleven stil, zoals Leonardo DiCaprio, Ben Affleck, Chris Hemsworth, Matthew McConaughey, Russell Crowe, Jim Carrey, Natalie Portman, Joaquin Phoenix, Alec Baldwin en ga zomaar door. Waar is de sing along? Waar zijn de virale filmpjes? Kan het zijn omdat deze zaak politiek geladen is in een land dat is verdeeld in twee kampen? Is het uit schrik om bepaalde figuren tegen het hoofd te stoten?

Maar we zullen niet iedereen over dezelfde kam scheren. Brie Larson bleef niet stil voor de protestbeweging en bewees haar steun op haar Twitter-account. Ook Dwayne Johnson en Beyoncé brak de stilte. CNN host Don Lemon bleef niet bij de pakken zitten en deed zelfs openlijk zijn beklag omdat er zo weinig reactie kwam van Hollywood, terwijl zij tijdens awardshows de eersten zijn om de wereld te veroordelen.

En terwijl social media wel een middel is om een standpunt in te nemen omtrent de groeiende ongelijkheid tussen mensen, het opborrelende racisme en ‘hate speech’ die onder de mantel van vrije meningsuiting doelbewust gebruikt wordt om te beschimpen en uit te sluiten, heb je ook mensen die iets DOEN. Jon Jones, de MMA kampioen heeft met een aantal collega’s de bezem genomen om het glas op te ruimen na de protest betogingen. Kwatongen zullen beweren dat hij dit deed om zijn imago wat bij te stellen nadat hij in een conflict zat met Dana White omdat hij naar verluidt teveel geld zou hebben gevraagd voor zijn volgende kamp.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *