Temuera Morrison keert terug als Boba Fett in The Mandalorian

Temuera Morrison, die Jango Fett speelde Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (2002), verschijnt in seizoen twee van de Disney+ Star Wars-serie “The Mandalorian”.


© Walt Disney Studios / Lucasfilm

Als de geruchten kloppen zou Morrison opnieuw Boba Fett spelen, de beroemde premiejager die voor het eerst op het grote scherm verscheen in Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980) en die schijnbaar stierf in Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983) toen hij in een sarlacc-put viel. Acteur Jeremy Bulloch speelde het personage in de originele trilogie. The Mandalorian speelt zich ruwweg af 25 jaar na Return of the Jedi dus is het perfect mogelijk om aan te nemen dat Boba de sarlacc-put heeft overleefd.

Boba Fett zal naar alle verwachtingen slechts een kleine rol spelen in het 2de seizoen, nadat het personage werd geplaagd in de aflevering “The Gunslinger” van seizoen één, toen een mysterieuze figuur met de sporen van de premiejager het schijnbaar levenloze lichaam van Fennec Shand naderde. Boba maakt geen deel uit van de Mandalorian Orde ook al lijkt hij erop. In Attack of the Clones draaide één van de verhaallijnen rond de ontdekking van een geheim leger klonen. De klonen waren kopieën van Jango en er werd verder onthuld dat fan-favoriet Boba Fett eigenlijk een gekloonde Jango was, opgevoed als zijn eigen zoon. Daniel Logan speelde in die film een jonge versie van Boba Fett. In feite is Boba een premiejager zonder veel scrupules, en het zou nog niet zo zot zijn om hem als villain te zien die uiteindelijk baby Yoda wil kidnappen. Anderzijds, indien ze de oorspronkelijke acteur hebben kunnen strikken voor een comeback zou ik denken dat de rol op zich wwel iets meer om het lijf heeft.


© Walt Disney Studios / Lucasfilm

Het 2deseizoen van The Mandalorian staat gepland voor oktober 2020 op Disney+. Het zal tevens een aantal nieuwkomers introduceren, waaronder voormalig actiester Michael Biehn die sinds The Rock (1996) van Michael Bay zowat verbannen was naar het B-film circuit. In de regisseursstoel zullen we ondermeer Alita: Battle Angel regisseur Robert Rodriguez zien en Ant-Man regisseur Peyton Reed.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *