Wat je moet weten van de sci-fi shooter Disintegration

Private Division en V1 Interactive hebben gisteren aangekondigd dat Disintegration op 16 juni 2020 digitaal wordt uitgebracht voor de schappelijke prijs van €49,99 op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Disintegration is de eerste titel van de dertig koppige, onafhankelijke studio opgericht door Marcus Lehto, één van de makers van de Halo game die in 2005 bijna verfilmd had kunnen worden. Spelers die de game vooruitbestellen ontvangen cosmetische digitale content voor de multiplayer, waaronder een unieke Lost Ronin Midnight-crewskin, een Flex-emote, een Disintegration Medal Gravcycle-hanger en een platform-exclusieve geanimeerde spelers-banner. Pre-orders voor Disintegration zijn nu verkrijgbaar voor Xbox One en pc via Steam.© DayOne MPM

Korte inhoud: Disintegration is een sci-fi FPS die realtime tactische elementen combineert tot een compleet nieuwe ervaring. Het speelt zich af op een post-apocalyptische aarde waar veel mensen bijna al hun lichaam hebben vervangen door machines en verscheurd zijn door honger en schaarste, terwijl de planeet op de rand van de afgrond staat. De mensheid heeft een proces ontwikkeld om de harde realiteit te overleven. Dit proces wordt INTEGRATIE genoemd en hierbij wordt een menselijk brein overgezet naar een robotwapen. In de chaos die volgt weet een agressieve, militaristisch legioen – de Rayonne – de macht te grijpen en zijn erop uit om de laatste restanten van de menselijke samenleving te elimineren. Ze dwingen de rest van de mensheid om het voorheen optionele integratieproces te doorlopen zodat ze hun macht kunnen versterken. “Je speelt als Romer Shoal, een voormalige Gravcycle-piloot die het bevel voert over een kleine geïntegreerde weerstand die nog steeds grijpt naar vervagende herinneringen aan hun menselijke zelf.

Desintegratie zal, net als de originele Halo-spellen, een grote focus leggen op singleplayer en gedenkwaardige personages, iets dat heel duidelijk werd toen Inverse de game in handen kreeg. Naast de volledige singleplayer-campagne bevat Disintegration een hectische PvP-multiplayer waar piloten en hun bemanningen het tegen elkaar opnemen in drie speltypen en zes unieke maps. Spelers kunnen kiezen uit negen gestileerde ‘Crews’ die voor diverse speelstijlen geschikt zijn. De multiplayer biedt een hele reeks cosmetische aanpassingen die gekocht of verdiend kunnen worden in de game, waaronder piloot- en bemanningsskins, cosmetische Gravcycle-aanpassingen en verschillende banners. Naast de multiplayer-content die uitkomt op de dag van release, zal het team van V1 de game blijven ondersteunen met content in verschillende seizoenen.

De cinematic trailer ziet er wel leuk uit maar wij hadden aan paar maand geleden al eens de gameplay gezien en toen waren we toch niet meteen compleet overtuigd. Het zag er een beetje saai uit, zeker vergeleken met gameplays uit pakweg Doom Eternal. En toch kijken we uit naar de release, zeker na deze trailer.

*** Disintegration trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *