Het nieuwe Twilight boek Midnight Sun zal niet verfilmd worden

Je had kunnen zweren dat deze franchise nooit meer zou terugkeren maar kijk, de auteur Stephenie Meyer heeft met Midnight Sun een nieuw boek geschreven. In tegenstelling tot eerdere geruchten zal deze waarschijnlijk niet verfilmd worden. In 2005 is het allemaal begonnen voor Twilight en was het echt wel een fenomeen bij jongeren. De wereld van vampieren, weerwolven en mensen die naast elkaar bestaan, allemaal verteld door de ogen van de sterfelijke Bella Swan gespeeld door Kristen Stewart, die verliefd werd op de knappe vampier Edward Cullen gespeeld door Robert Pattinson, werd een succesverhaal en een serie als “True Blood” zal wel haar inspiratie hebben gehaald uit dit verhaal.


foto door Doane Gregory © 2011 Summit Entertainment, LLC. All rights reserved.

Aangezien de Twilight Saga wordt verteld vanuit het perspectief van Bella – iets wat een probleem werd – zal Midnight Sun Edward’s versie van de gebeurtenissen vertellen, iets waar de fans op hebben gewacht. Na Twilight (2005), New Moon (2006), Eclipse (2007) en Breaking Dawn (2008) is er nu dus Midnight Sun (2020), die vanaf augustus 2020 in de boekenwinkel moet liggen. Het wordt gezien als een begeleidende roman op de Twilight reeks en is een hervertelling van de gebeurtenissen, maar verteld door de ogen van Edward Cullen. Meyer heeft ooit verklaard dat dit het enige boek uit de serie was dat ze van plan was te herschrijven vanuit Edward’s perspectief, maar alles veranderde in augustus 2008, toen twaalf hoofdstukken van het onvoltooide manuscript lekten. Meyer verklaarde dat ze niet in de juiste stemming was om het boek na het incident te blijven schrijven en besloot het voor onbepaalde tijd op sterk water te zetten, maar niet voordat ze de gelekte hoofdstukken op haar website beschikbaar had gesteld zodat haar lezers een kijkje konden nemen.

Meyer zei later dat ze hierop zou terugkomen als iedereen het vergeten was, en in 2015, na de release van Life and Death: Twilight Reimagined – wat eigenlijk een gender-switch was van heer Twilight boek met Beau Swan en Edythe Cullen, onthulde ze dat ze zich op haar gemak voelde om terug te gaan naar ‘Midnight Sun’. Maar toen kwam die andere beststeller auteur – Fifty Shades of Grey auteur E. L. James – op de proppen met haar Grey: Fifty Shades of Grey as Told by Christian end dus werd de boot een beetje afgehouden. Vijf jaar later kan het boek eindelijk uitgegeven worden.

Iets wat werkt met boeken werkt niet noodzakelijk met films. Acteurs worden ouder en hebben druk schema, sets worden afgebouwd en zelfs de bioscoopfans zijn niet meer dezelfde als voorheen. Dit zijn maar een paar redenen waarom deze Midnight Sun naar alle waarschijnlijkheid niet verfilmd zal worden. In ieder geval niet met Kristen Stewart en Robert Pattinson. Maar indien het boek misschien net iets beter is dan het oorspronkelijke uitgangspunt, is het niet uitgesloten dat er een soort reboot zou komen met een nieuwe cast. Ook al lijkt mij dit nog heel onwaarschijnlijk.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *