The Twilight Saga: New Moon trailer

Na het succes van Twilight (2008) is hier dan uiteindelijk The Twilight Saga: New Moon (2009) van The Golden Compass regisseur Chris Weitz die regisseuse Catherine Hardwicke mocht vervangen nadat ze zich niet kon vrijmaken. En bij het zien van de trailer ben ik eigenlijk wel een beetje onder de indruk van de adaptatie van Weitz.

Het heeft er alle schijn van dat hij niet alleen zijn eigen film heeft gemaakt maar ook wel de emotionaliteit bewaard uit de eerste prent. Ben zeker wel benieuwd naar het resultaat, maar mijn verwachtingen zijn toch niet bijzonder hoog. En misschien is dat maar goed ook.

Korte inhoud: Nadat Bella (Kristen Stewart) herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward (Robert Pattinson) en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraagbaar is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vind troost bij Jacob Black (Taylor Lautner), waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen…

De film is gebaseerd op New Moon van Stephenie Meyer en kreeg een productiebudget van 51 miljoen dollar wat zeker niet onaardig is. De kans is in ieder geval wel groot dat deze film beter zal worden dan het origineel. Die eerste film was voor mij een iets te naïeve chick flick die vooral zijn pijlen had gericht op teenage-girls die nog steeds onder de indruk zijn van hun eerste kus. Ik hoop echt dat met de nieuwe regisseur ook het verhaal iets meer maturiteit zal vertonen. Wij moeten nog wachten tot 18 november 2009 alvorens deze sequel in de bioscopen draait. Heb je het boek gelezen, laat het ons weten wat je ervan vond in de reacties.

***Related Posts***
21/12/2010: Eclipse review
16/03/2009: The Twilight Saga: Eclipse in regie van Drew Barrymore?
11/10/2008: Twilight maakt indruk

10 Comments

 1. Fannie

  Het acteerwerk is in de trailer wel een beetje op het randje. De wolftransformtie is dan wel geslaagd.

  Reply
 2. Vicky

  Ik had het boek gelezen en dan Twilight gezien en vond uiteindelijk de film beter dan het boek. Ik had niet gedacht dat ze het zo in elkaar zouden kunnen zetten. De casting speelt uiteraard ook een grote rol in het succes ervan.

  Reply
 3. stefaan

  Ben zelf geen fan van het vampieren genre, maar Twilight verraste mij toch wel een beetje, ook al is ie duidelijk bestemd voor een jong tiener-publiek. De jonge acteurs waren onverwacht sterk, en het uitgemolken onderwerp van vampieren werd hier op een totaal vernieuwende wijze bewerkt, en daarvoor hebben we dan weer het boek te danken. De film duurde misschien wel een beetje te lang (2 uur) maar uiteindelijk blijf je geboeid kijken. De juist mix van romantiek, spanning en goede SFX maakte Twilight voor mij zeker de moeite waard. Hopelijk wordt deze sequel even goed of nog beter.

  Reply
 4. Mirko di Wallenberg

  Persoonlijk vind ik de adaptatie van de Stephanie Meyers boeken niet echt je dat! De acteurs die Bella en Edward vertolken zijn voor mij niet goed gecast! Ze zijn veel te oud voor de rollen die ze spelen! Tenslotte lijkt de weerwolf op een Disney versie van een weerwolf! Precies een tekenfilm figuurtje! Angst en spanning “nada”!

  Reply
 5. Mr White

  de wolf op het einde ziet er zalig uit . Twilight zelfs nog niet gezien maar ben wel benieuwd naar deze .-

  Reply
 6. katia

  ik vind de film echt goed en wacht vol ongeduld op de tweede!! Het is wel dromerig romantisch en mysterieus, maar ik kan het wel smaken zo. Ik heb me al wel de vraag gesteld hoe de regisseur het verhaal brengt, maar als je de trailer ziet ziet het er goed uit. Boek 1, 2 en 3 heb ik ook snel uitgelezen en vond ze toch verassende wendingen brengen, lezen vlot en boeiend. (zit ook af te tellen tot wanneer je deel 4 kan krijgen, overweeg zelfs om ‘m in het engels te gaan lezen).
  Het is natuurlijk allemaal een kwestie van persoonlijke smaak. Maar voor mij is het prima!!

  (ps: heeft iemand al opgemerkt dat Edward in Harry Potter speelde?…)

  Reply
 7. Stefanie

  Ik heb de boeken: Twilight, Nieuwe maan en Eclips al gelezen. Wacht met weinig geduld op Morgendrood. Ik heb al zitten zoeken, maar vind de engelse versie breaking dawn zelf nergens. De film heb ik ook in mijn bezit. Ik had voor ik de film gezien heb de boeken nog niet gelezen, dit heb ik pas achteraf gedaan. Ik had eerlijk eerst een ander gevoel bij de film maar ze viel me super mee.
  Ik kijk al heel hard uit naar film New Moon, Eclipse en Breaking Dawn… Twilight is gewoon verslavend….

  Reply
 8. Twilightfan

  Ik ben bezig de boeken voor de derde keer te lezen… Zo verslavend zijn ze inderdaad.
  Ik heb de film in dvd en bleuray. Alles wat je maar kan voorstellen. Heb de boeken in de versie van Stephenie Meyer, die boeken hebben een prachtige cover. Ik hou van Twilight. Dromen doe je ervan.

  Reply
 9. kimberly

  Ik vind twilight echt geweldig! Je raakt er heel snel aan verslaafd. Vroeger vond ik vampierverhalen heel erg onrealistisch, sinds ik twilight heb gelezen, heb ik daar een heel ander beeld over, Meyer weet het zo te brengen, dat het lijkt of ze echt bestaan. Ikzelf vind de boeken beter dan de film.

  Reply
 10. lois

  de film was egt goed ik heb hem twee keer achter elkaar gezien.
  hij is een lekker ding

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *