Joe Russo schrijft Extraction 2 voor Netflix

Gelukkig waren er nog een aantal Netflix producties afgerond alvorens iedereen in lockdown is gegaan, zoals deze Extraction (2020). De marketing van de film, en dat moet je Netflix toch gunnen, is meestal wel van een goed niveau. Zij weten als geen ander om een film te promoten. De films zelf zijn van een hit-en-miss verhaal, met de laatste tijd toch heel wat teleurstellingen. Veel van die teleurstellingen zouden ook nooit de binnenkant van een cinemazaal te zien krijgen mochten ze gemaakt zijn door reguliere filmstudio’s, en straight-to-video eindigen. Laten we hopen dat deze film beter is.

Korte inhoud: Een Indiaas jongetje, de zoon van een internationale crimineel die vastzit, wordt ontvoerd in de hoofdstad van Bangladesh en vastgehouden in één van de meest ondoordringbare steden van de wereld. Een bedreven huurmoordenaar, Tyler Rake (Chris Hemsworth) genaamd, wordt vervolgens ingehuurd om het jongetje te bevrijden en terug te brengen naar zijn familie. Tijdens zijn reddingsmissie is Tyler ook op zoek naar verlossing.

Het is de debuutfilm van Sam Hargrave die eigenlijk van beroep een stuntman is. Dit is niet de eerste keer in de filmgeschiedenis dat een stuntman achter de camera kruipt om zijn eigen film te regisseren. David Leitch was zo al een stuntman die opeens Deadpool 2 (2018) ging regisseren en binnenkort de live-action versie van het populaire Ubisoft game The Division, over een virus-uitbraak in New York. Yup, actueler dan dat kan het niet zijn. Ze zullen wel wat problemen hebben met hun planning indien ze in NY willen draaien, want deze stad zal nog wel een paar maand in quarantaine zitten.

Extraction is gebaseerd op de comic Ciudad van Joe Russo, de regisseur van de wee laatste Avengers films. Het is trouwens Joe die het script heeft geschreven en de job aan Sam Hargrave heeft overgelaten. Sam was ook een stunt coordinator op Endgame en fight coordinator op Infinity War. Zo zie je dat goede relaties onderhouden echt wel loont in de filmwereld. Isoleer jezelf en hoe talentvol je ook moge zijn, de kans is groot dat je nooit die langspeelfilm kan maken. Joe is trouwens ook producer van de film en zal er wel voor zorgen dat de film een zeker niveau zal hebben, en dat is toch wel geruststellend om te weten. Joe heeft samen met zijn broer de misdaadfilm Cherry (2020) gemaakt met Tom Holland in de hoofdrol. Hij zou ook werken aan een serie genaamd Citadel waarover we nog niet veel weten.

De film is opgenomen in een stad in Ahmedabad in India, en het publiek zou er gek geworden zijn tijdens de opnames wanneer ze nog maar een glimp van Chris Hemsworth hadden opgevangen. Veel fans bleven maar liefst 15 uur op de set om hem te zien. In de film is ook een rol weggelegd voor David Harbour (Stranger Things) en Golshifteh Farahani (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales). Voor de rest zijn er heel wat Indiaase acteurs.

Update 05/05/2020: De kogel is door de kerk, er komt een Extraction 2 (2021), wat meteen ook het einde van de eerste film in een ander daglicht zet – gezien Chris terug van de partij is. Volgens Netflix zou de eerste film 90 miljoen views hebben, waarbij een view geteld wordt na 2 minuten in de film. Uiteraard komt dit cijfer van Netflix en is het niet een waarde zoals box-office cijfers die je kan controleren. Maar mijn vermoeden is wel dat de film succes heeft gehad gezien zowat iedereen thuis moest blijven en er geen andere grote films met sterrencast te zien waren op de streamingdiensten. Het verhaal zelf heeft eigenlijk niet zo zot veel om het lijf, maar het zijn vooral de vechtscènes waar iedereen over spreekt en het gekke camerawerk van de ex-stuntman. Het lijkt er dus op dat John Wick concurrentie zal krijgen.

*** Extraction trailer ***

1 Comment

  1. Fabian

    John Wick is veel beter dan Extraction, wat die films hebben op z’n minst nog een verhaal van enig belang. Ik gaf geen fluit om die Indiaase jongen. Er was gewoon niks anders te zien. Indien de laatste Fast & Furious film gestreamd zou worden zou niemand hebben gesproken over Extraction.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *