Spenser Confidential (2020) ** recensie

Dat Netflix films niet altijd van niveau zijn hebben we hier al tot vervelens toe bewezen met films als Bright (2017) of 6 Underground (2019). En ook deze Spenser Confidential (2020) is niet zo zot veel waard.

Korte inhoud: Spenser (Mark Wahlberg) is net vrijgelaten uit de gevangenis. Al snel na zijn vrijlating wordt de ex-politieagent weer in de onderwereld van Boston gezogen en ontdekt hij de waarheid achter een geruchtmakende moord. Er blijkt een enorme samenzwering achter de moord schuil te gaan. Spenser probeert samen met Hawk (Winston Duke), een MMA-vechter, de waarheid te achterhalen.

Wanneer de bioscopen gesloten zijn en je quasi al alles gezien hebt op Netflix, ga je dan uiteindelijk ook deze films bekijken die jouw niet meteen aanspreken. Deze Spenser Confidential is de 5de Marky Mark / Peter Berg productie na Mile 22 (2018), Patriots Day (2016), Deepwater Horizon (2016) en Lone Survivor (2013). Ik zal het niet onder stoelen of banken steken, dit is de slechtste film van de 5.

In tegenstelling tot iemand als pakweg Michael Bay weet Peter Berg nog wel hoe hij een verhaal moet vertellen en een publiek kan boeien wiens intellectueel vermogen net iets hoger is dan dat van een fruitvlieg. Ook al moet je niet veel diepgang gaan zoeken. Het zijn vaak goed gemaakte één thema films die wel wat spektakel bieden. Toch is het zo dat we mijlenver verwijderd zijn van zijn veel betere Friday Night Lights (2004). De actie in Spenser Confidential is slaapverwekkend, het script verliest zich zelf in banaliteiten. Er is niets memorabel op te noemen in deze bijna 2 uur durende film.

Ik ben zelf geen al te grote fan van Wahlberg, en toch kan de man best wel een geweldige rol neerzetten (The Departed, Boogie Nights). Hier speelt hij echter volledig op automatische piloot. Hij mist uitstraling en zit gewoon niet goed in zijn rol. En wanneer hij ook nog eens flauwe grappen moeten vertolken gaat deze prent compleet de mist in met zijn hoofdpersonage. Het meest irritante zijn misschien nog wel de vechtscènes. Wahlberg is met een Oscar genomineerd voor het uitbeelden van een bokser in The Fighter (2010), en hier wordt hij vergezeld door de MMA vechter Donald “Cowboy” Cerrone. Spijtig genoeg overtuigen de gevechten absoluut niet en lijken we terug in de jaren 80 waar acteurs klappen uitdelen in de lucht op 20cm van het gezicht van hun tegenstander. Een vechtscène in beeld brengen is een kunst op zich. Christopher Nolan is misschien wel één van de meest talentvolle filmmakers van het laatste decennia, hij heeft echt moeite om een geloofwaardige vechtscène in beeld te brengen.

Winston Duke heeft dan weer een magere bijrol van geen belang en zelfs stand-up comedy artieste Iliza Shlesinger die hier haar eerste grote filmrol kreeg, lijkt beter uit de verf te komen. Het script is gebaseerd op de roman van Ace Atkins, en in scenario gegoten door Sean O’Keefe en Brian Helgeland.

Kortom, Spenser Confidential is dom. Oerdom. Als je geniet van tv-remakes als ChiP’s of The A-Team, dan zal deze film waarschijnlijk in de smaak vallen. Als je van meer komische of actiegerichte scripts houdt, ga je al snel beseffen dat je 2 uur van je leven aan het verknoeien bent. Deze film was vanaf digitaal te bekijken.


Review Spenser Confidential (2019)
Recensie door op

Beoordeling: 2 / 5

rating

*** Spenser Confidential trailer ***

2 Comments

  1. Blackmoon

    Ik vond het leuk. Het is niets bijzonders en het verhaal is clichématig, maar om de één of andere manier werkte het en ik vond het vermakelijk. Peter Berg is een goede regisseur, dus dat helpt. Iliza Schlesinger heeft de show wel volledig gestolen van de rest van de cast. Ze had in meer scènes kunnen zijn. Misschien vond ik het gewoon leuk omdat het vandaag een saaie dag thuis was.

    Reply
  2. Patrick

    Het goede aan deze films is dat ze nog bekeken worden ondanks de evidente straight-to-video kwaliteit.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *