Mark Wahlberg voor The Fighter aan de steroïden?

Sommige acteurs hebben alles over voor hun kunst. Sommige acteurs gaan kilo’sverdikken (Robert de Niro in Raging Bull), sommige gaan op een graatmager dieet (Christian Bale in The Machinist), en sommige nemen anabole steroïden om hun lichaam op te pompen. Dat deed eerder Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone, maar nu ‘waarschijnlijk’ ook Mark Wahlberg voor zijn nieuwe film, The Fighter (2010) van David O. Russell.

the_fighter_poster.jpg

Korte inhoud: ‘The Fighter’ vertelt het verhaal van “Irish” Mickey Ward (Mark Wahlberg), een vechter uit Boston die op het punt staat zijn handschoenen in de ring te gooien, als zijn halfbroer, voormalig bokser Dicky Eklund (Christian Bale), na een gevangenisstraf van vijftien jaar weer in zijn leven komt. Om weer met zichzelf in het reine te komen, helpt hij zijn halfbroertje door hem te trainen voor de kampioenschappen in de lichtgewichtcategorie.

Toch valt het me op, wanneer ik het parcours van Mickey Ward bekijk, dat de man uiteindelijk niet zo heel veel belangrijke kampen heeft gewonnen, en had moeite met doodgewone middelmoot boksers. Dit is dus geen verhaal van een kleine bokser die een grote kampioen verslaat (cf. Cinderella Man, Rocky). Het verhaal draait dan ook meer rond zijn relatie met zijn broer en zijn gemeenschap. Anderzijds is Rocky een fictie film en Cinderella Man een verbloeming van de realiteit, en zal dit verhaal misschien iets dichter staan bij wat echt is gebeurd. En dat kan ik alleen maar toejuichen. Het zal een vergaal worden van een bokser die niet met zijn vuisten, maar met zijn hart bokst, terwijl het leven hem niet mee zit.

Mark Wahlberg aan de anabole steroïden? Laat het me zo stellen. Een acteur kan op korte termijn fors wat spieren ontwikkelen (bekijk Bradley Cooper in The A-Team) maar de spieren van Wahlberg waren zo perfect gevormd toen hij nog maar 19 was (cf. Calvin Klein pics) dat ik mijn twijfels heb dat hij toen niet aan de pillen zat. Hij was een succesvol model en je gaat mij niet vertellen dat in dat wereldje alles volgens de regels gebeurt. Mocht het op een natuurlijke manier gebeurd zijn, dan zou het heel veel tijd en discipline hebben gekost, en ik betwijfel dat de acteur meer bezig zou zijn met zijn lichaam, dan met zijn carrière. Maar de discussie ligt open en we zullen het nooit weten…

In de film is er ook een vrouwelijke hoofdrol weggelegd voor Amy Adams, maar voor de rest zien we niet meteen bekende namen in de casting. De film heeft op dit moment nog geen releasedatum, maar de film zou in principe in januari 2011 bij ons in de zalen moeten draaien.


*** The Fighter trailer ***

5 Comments

 1. Ufo Shifty

  Gisteren heb ik Boogie Nights nog eens gezien. Goeie film.Voor de rest ken ik hem van “shooter”.
  Ik zie’m wel graag spelen alhoewel dat hij zijn grootte niet mee heeft (nee, ik refereer niet naar de lengte op ‘t einde van Boogie Nights 😉 Maar ja Tom Cruise is ook maar een opdondertje en kijk eens hoe ver hij ‘t gebracht heeft…

  Reply
 2. Accu

  Moeilijk te zeggen of ie stereoïden heeft genomen. De ene heeft zowiezo meer aanleg voor spierenmassa, dan de andere. Een Bruce Lee zal nooit de massa krijgen van een Christian Bale (beiden gebruiken geen pillen of injecties…althans voor zover bekend)

  Reply
 3. Lennart

  Steroïden is wel een redelijk zware beschuldiging. Bij sommige mensen vraag ik mij ook wel af hoe ze aan hun spiermassa komen maar zeker weten zullen we het waarschijnlijk nooit. Of ze moeten bloedtests gaan doen bij acteurs…in dat geval denk ik echter dat er dan nog maar weinig films gemaakt gaan worden.

  Reply
 4. Thijs

  Het zou me verbazen mocht hij als 19 jarige niet aan het spul zat, maar nu ziet hij er toch al niet meer zo scherp uit als vroeger. Maar tegenwooridig is het gebuik van anabole steroïden zo gewoon in dat gym-wereldje als sportdrankjes en poeders.

  Reply
 5. Gregoir

  Trailer ziet er wel goed uit. Wahlberg en Bale zijn wel een goed duo. Bale is trouwens een acteur die me zelden teleursteld, zelfs in zijn mindere films zoals Rescue Dawn.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *