Sam Raimi’s 50 States of Fright op de gloednieuwe Quibi streamingdienst

Vlak voor Halloween vorig jaar hoorden we dat Evil Dead’s Sam Raimi eindelijk van plan was een nieuwe horrorfilm te regisseren, en dat was geleden sinds Drag Me to Hell (2009), na zijn Dr. Strange sequel. En terwijl we daar ongeduldig op zitten te wachten, komt er nog veel eerder een ander Raimi-horror-project: de Quibi anthologiereeks 50 States of Fright, die nog maar net zijn eerste spookachtige trailer deelde.

Quibi is een nieuwe streamingdienst van Jeffrey Katzenberg die bestemd is voor mobiele toestellen. De dienst wil “hapklare” videos uitbrengen (de naam is afgeleid van quick bites). En deze horrorserie zou daar perfect op passen. De serie verkent verhalen gebaseerd op stedelijke legendes uit verschillende plaatsen in de Verenigde Staten, en neemt kijkers dieper in de gruwelen die op de loer liggen net onder de oppervlakte. De afleveringen zou rond de 10 minuten zijn – wat echt wel kort is. Naast het meer reguliere aanbod, zal Quibi ook alien fimpjes / horror / en andere rare dingen bevatten van onder meer Guillermo del Toro, Steven Spielberg, Ridley Scott, de Russo Brothers en meer.

Het ruikt wel ietwat naar Black Mirror, maar dan in plaats van sci-fi ligt het accent meer op creepy stories en de duurtijd is nog korter. Het verhaal van het ontstaan van de streamingdienst zou zijn gekomen nadat Steven Spielberg bij zijn businesspartner Katzenberg ging aankloppen met een pitch voor een horror kortfilm die je enkel op je smartphone kon zien én enkel na middernacht. En zoveel maanden later werd Quibi geboren. Op telefoons zou een klok verschijnen die tikt tot de zon ondergaat, waar die gebruiker ook is, totdat hij helemaal weg is. Dan begint de klok weer te tikken tot wanneer de zon weer opkomt – en de show zal verdwijnen tot de volgende nacht. En geniaal concept als je het mij vraagt en enkel Spielberg is in staat een geheel nieuwe service te creëren rond een pitch van hem.

Het lijkt ook wel een geweldig medium voor een compleet nieuwe filmervaring, die misschien ook mensen zal dwingen om zich op een bepaalde plaats te begeven om een welbepaalde film te zien. Je zorgt voor een grotere participatie en bijgevolg heb je meteen ook een grotere participatie. Hieronder de eerste teaser trailer van 50 States of Fright.

*** 50 States of Fright trailer ***

1 Comment

  1. Stolich

    Zalig concept wel! Straks zoals Pokemon gaan zoeken naar het einde van een film 😀

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *