The Passage van Ridley Scott wordt niet gesmaakt

Gisteren werd de pilot aflevering van “The Passage” (2019 – ) uitgezonden op het Fox Network, gebaseerd op de best-selling roman trilogie van Justin Cronin. De serie werd gemaakt door Scott Free Productions, het productiehuis van Ridley Scott die meteen ook uitvoerend producent werd.

Korte inhoud: Project Noah, een geheime medische faciliteit waar wetenschappers experimenteren met een gevaarlijk virus dat kan leiden tot de genezing van alle ziekten, maar ook de potentie heeft om de mensheid uit te roeien. Wanneer een jong meisje (Saniyya Sidney) als proefpersoon wordt gekozen, heeft een federale agent (Mark-Paul Gosselaar) de taak om haar binnen te brengen. Uiteindelijk wordt hij haar surrogaat vader, vastbesloten om haar te beschermen tegen elke prijs – zelfs als Project Noah een onvoorstelbare apocalypse kan ontketenen.

Scott Free Productions is gekend voor zijn afgelikte beeldvoering en dus zijn het ook wel producties met een hoog prijskaartje. En naar verluidt zou de serie visueel wel indruk maken. Het is geen Game of Thrones, maar qua sci-fi series kan het gerust naast series als “The Strain” staan, hoewel het ondanks de vampieren er veel minder duister uitziet dan de apocalyptische serie van Guillermo del Toro. En dat is meteen ook de grootste kritiek op de nieuwe serie. Het ziet er blijkbaar veel te braaf uit. Indien jullie trouwens verzot zijn op vampieren zou ik jullie “A Discovery of Witches” (2018 -) kunnen aanraden, maar dit geheel terzijde.

Ik heb zelf het boek niet gelezen dus weet ik niet in welke mate het boek wel verfilmbaar is, maar dit hadden ze trouwens ook gezegd van The Lord of the Rings en kijk wat voor geniale trilogie dit is geworden. Wij hebben enkel de eerste aflevering gezien en het is wat moeilijk om er een finaal oordeel over te vellen maar van wat we zien op diverse forum zijn de kijkers toch niet allemaal laaiend enthousiast. Vele series hebben wel een inlooptijd nodig en dat kan hier ook het geval zijn, ook al is de kritiek dat de film compleet verkeerd werd aangepakt qua verhaalstijl, en dat is natuurlijk iets wat je niet zomaar gaandeweg kan aanpassen. De serie krijgt een harde 54% op Rotten Tomatoes, wat eigenlijk niet zo vaak voorkomt.

Hoe ze uiteindelijk zijn uitgekomen bij Mark-Paul Gosselaar als hoofdacteur is toch wel wat vreemd, gezien hij u niet meteen een acteur is die bewezen heeft zo’n serie volledig te dragen. Hij is nogal wat plat in zijn acteerwerk, ook al staat hij al 34 jaar te acteren. Ik ben nooit een grote fan geweest. Ik zal de serie toch uitkijken, al was het maar dat ik geïntrigeerd ben door de plot. Het deed me wat denken aan de game The Last of Us, waarvan de adaptatie nog altijd op zich laat wachten.

*** The Passage trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *