The Last of Us, beste game van 2013 wordt verfilmd

Het beste spel van 2013 krijgt een filmversie. Volgens de eerste geruchten zou Sam Raimi de verfilming van “The Last of Us” (2013) van Naughty Dog in goede banen leiden met zijn Ghost House Pictures. Op dit ogenblik is nog niet zeker wie de film zal regisseren.

The Last of Us movie picture

Korte inhoud: 20 jaar nadat een pandemie de beschaving radicaal veranderde, heerst er een overlevingsstrijd tussen de rivaliserende bendes van hondsdolle mensenjagers die uit zijn op voeding en wapens. Daarnaast zijn er steeds meer geïnfecteerde en gemuteerde wezens die stilaan de grootste bedreiging begint te vormen. Joel is één van de overlevenden die wordt ingehuurd om het14-jarige meisje, Ellie te smokkelen naar een militaire quarantaine zone waar de Fireflies opereren. Het meisje zou resistent zijn voor de infectie en moet in veiligheid gebracht worden. Maar wat begint als een eenvoudige klus verandert als snel in een brutale en bloedstollende overlevingsreis door de VS.

Net als de game wordt ook het script van de film geschreven door Neil Druckmann, die ook aan de bron zat van het “Uncharted” game. Hopelijk schrijft hij een adaptatie op het verhaal van het game, kwestie om het voor de gamers die het verhaal kennen ook nog spannend te houden. Het meisje in het game had veel weg van actrice Ellen Page, die zelf een beetje gevleid en verveeld was met de gelijkenissen. Haar gezicht was immers ook al gebruikt voor “Beyond: Two Souls” (2013), een game die een pak minder succesvol was en door veel gamers snel naar de prullenmand werd verwezen.

De stem van Ellie in The Last of Us komt van actrice Ashley Johnson. Ashley is zelf al te oud om de rol va Ellie te vertolken dus zal het uitkijken worden naar een nieuw gezicht. Ik denk dan zelf meteen aan het Game of Thrones sterretje Maisie Williams. Anderzijds is er ook het meisje uit The Conjuring, Joey King. De stem van Joel in het game werd ingesproken door de talentvolle Troy Baker, die al meer dan 100 stemmetjes had vertolkt in uiteenlopende games, waaronder The Joker in de Arkham Batman games. Voor de casting zou True Blood acteur Joe Manganiello wel een goede keuze zijn of Sons of Anarchy acteur Charlie Hunnam.


The Last of Us movie picture 1The Last of Us movie picture 2

De make-up, de fotografie, de sound-effects, alles zal van een hoog niveau moeten zijn, en voor de muziek zullen ze ongetwijfeld opnieuw samenwerken met Gustavo Santaolalla die voor de game een schitterende score heeft gecomponeerd. Nu nog zoeken naar een bekwaam regisseur die even sterk is met karakter-uitwerking als met horror. Misschien zou James Wan wel een goede aanwinst zijn. Ik kan haast wachten tot de film in de zalen is. Hier vinden jullie de trailer van The Last of Us en hieronder vinden jullie een interessante making-off documentaire.


*** The Last of Us making-off documentaire ***

***Related Post***
15/07/2013: Ellen Page gevleid en verveeld met The Last of Us

5 Comments

 1. MescaLiene

  Waarom wil Sam Raimi de film niet regisseren, hij zou anders ook wel een geschikte kandidaat zijn.

  Reply
 2. Java

  Zal misschien wel de enige echte game-adaptatie zijn die nog de moeite is. De Resident Evil films tot de Lara Croft films zijn bagger.

  Reply
 3. Fabian

  Het feit dat ze de naam van Sam Raimi hier willen opplakken wil uiteindelijk niets zeggen. Is vaak ook deel van hun promotiecampagne. De naam van JJ Abrams duikt ook op bij verschillende films en series, maar soms in hun inbreng echt wel minimaal.

  Reply
 4. Pieter-Jan

  Het is in wezen krak hetzelfde als bij roman-adaptaties, ze zullen nooit het niveau van detail bereiken wat in het oorspronkelijke werk gehaald werd. En de game is op zichzelf al een filmische ervaring, dus begrijp ik niet waarom ze met dit soort ideeën blijven komen. Speel toch gewoon het spel.

  Reply
 5. Brix

  @Pieter-Jan: Niet iedereen leest boeken of speelt games. Heb jij de boeken van Lord of the Rings gelezen alvorens de films zijn uitgekomen?

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *