Lukas van JCVD maakt Amerikaans debuut als The Bouncer

Jean-Claude Van Damme heeft dan toch een Amerikaanse bioscooprelease te pakken met zijn film The Bouncer (2018), nadat hij op 22 augustus in Frankrijk is uitgebracht onder de naam Lukas. De film werd gemaakt door de Franse actie-regisseur Julien Leclercq.

Korte inhoud: Lukas (Jean-Claude Van Damme) werkt als uitbater in een nachtclub. Hij is al in de vijftig en deelt nog regelmatig klappen uit. Ondertussen heeft hij er moeite mee zijn 8-jarige dochtertje op te voeden. Op een dag belandt Lukas bijna in de gevangenis. Hij wordt door de politie om hulp gevraagd. Zij willen een crimineel – die in België opereert – oppakken. Als Lukas zijn opdracht succesvol uitvoert zal hij de voogdij over zijn dochtertje niet verliezen.

En ze hebben ook een nieuwe trailer uitgebracht die niet allemaal actie en geweld is, maar die de ziel raakt van deze prent – de liefde van een vader voor zijn dochter en tot wat hij in staat is voor haar te doen. De film werd opgenomen in België. De planen waren om de shooten in Dinant maar tijdens pre-productie werd alsnog beslist om naar Namen te trekken omdat de locaties er beter waren voor de film.

In de cast treffen we ook nog Kevin Janssens aan, naast Dimitri ‘Vegas’ Thivaios, Sami Bouajila en Sveva Alviti.

JCVD is al een tijdje bezig met zichzelf heruit te vinden. En ook al is hij 8 jaar jonger dan Liam Neeson – die andere actieheld die maar niet weg te branden is op het witte doek – ziet onze Belgische trots er minder goed geconserveerd uit. Of het ligt aan levensstijl, voeding, het al dan niet gebruik van beauty-products of gewoon de genen laat ik nog in het midden. Maar dat rimpelgezicht kan misschien nog wel goed werken voor dergelijke films. Van Damme heeft een grote fanbase, spijtig genoeg blink hij voornamelijk uit met B-films en hebben de grote filmstudio’s hebben links laten liggen. Ik hoop alsnog op een grote terugkeer.

Lukas heeft alsnog nul nominaties verkregen en slechts een handvol mensen hebben deze prent gezien. Maar op 12 februari komt JCVD uit met de nieuwe actieprent We Die Young (2019) van de award winnende filmmaker Lior Geller.

*** The Bouncer trailer ***

5 Comments

 1. Vince

  De film is niet slecht maar ook niet goed. Het lijkt erop dat de filmmaker een beetje de stijl van Roskam wou proberen maar het verhaal is eigenlijk al zo dood als de vertolkingen. Ik had hier veel meer van verwacht.

  Reply
 2. Conan the Librarian

  De eerste 40 minuten is goed opgebouwd maar nadien vervalt het zowat in cliché scenes.

  Reply
 3. Pak-Man

  Van Damme volgt zowat de loopbaan van Steven Seagal, sterk beginnen om nadien eigenlijk nog een schim te zijn van jezelf. Dimitri Vegas was belachelijk en Kevin Janssens kon ook niet echt indruk maken. En die taal! Ik heb niets tegen het Frans, zelfs niets tegen een film met een zwaar dialect, maar maak dan u keuze en spring niet om te haverklap van het Frans naar het Engels en het Vlaams. Verhaal was saai en ik had ook de indruk dat de makers Rundskop wilden nadoen, maar die film had een tragisch verhaal e, Matthias is wel een iets betere acteur dan Van Damme.

  Reply
 4. Swarrel

  Bwa vond get nog wel een ok-film met een uitstekend acterende Van Damme als introverte buitenwipper die regelmatig zijn kap van zijn hoodie over zijn hoofd trekt. De sobere manier van acteren en het stoicijnse en doorleefde gezicht vond ik net een pluspunt. Het is hoe dan ook één van de betere JCVD films.

  Reply
 5. Vito

  Is anders wel een rol die op zijn lijf geschreven is, maar waarom zo depri???

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *