Fede Alvarez maakt zich klaar voor Don’t Breathe 2 !

Regisseur Fede Alvarez heeft al een serieuze reputatie opgebouwd in de horrorwereld. Hij begon zijn langspeelfilm-carrière met de remake Evil Dead (2013), maar maakte pas echt indruk met Don’t Breathe (2013). Momenteel loop The Girl in the Spider’s Web (2018) van hem in de bioscoop, maar het nieuws van de dag is toch dat er een mogelijke sequel zit aan te komen voor Don’t Breathe. Zelfs Evil Dead zou een vervolg krijgen, maar Don’t Breathe 2 (2019) heeft voorrang.

In Don’t Breathe krijgen we Money (Daniel Zovatto) te zien die hoort over een blinde veteraan (Stephen Lang) die alleen woont en weleens een grote som geld zou kunnen bezitten. Alex (Dylan Minnette) is niet blij met de klus maar Rocky (Jane Levy) staat te popelen om snel geld te verdienen. Als ze vervolgens bij het enige bewoonde huis van het blok staan en de rottweiler van de eigenaar hebben weten te kalmeren, slagen ze erin om binnen te komen. Al snel wordt duidelijk dat de eigenaar dan wel blind mag zijn maar verre van hulpeloos is.

Eigenlijk stond het wat in de sterren geschreven ***spoiler*** gezien het hoofdpersonage op het einde van de film is blijven leven ***end spoiler***. De regisseur zei in een interview tegen MovieWeb het volgende: “Het zijn gewoon ideeën op dit moment. Niets officieels. We hebben een script voor Don’t Breathe 2. Dat is het enige verschil. We hebben geen script voor Evil Dead 2. Zodra ik klaar ben met The Girl in the Spider’s Web gaan we nadenken over manieren om dat verhaal op het scherm te brengen. Ik leid momenteel de productie als producer. Het hangt echt af van de tijd die we zullen hebben. Ik ben bijzonder enthousiast over dat omdat het een heel ander vervolg is. Het zal een heel andere aanpak hebben en daar ben ik enthousiast over.”

Stephen Lang heeft ooit eens de rol van een serie-moordenaar gespeeld, in de komedie The Hard Way (1991), maar deze villain is van een compleet andere bad-ass categorie. Ik kijk er dus wel naar uit om hem opnieuw te zien opduiken in deze productie. Naast het akelige verhaal, was het succes ook deel te danken aan de uitzinnig knappe fotografie en het duizelingwekkende camerawerk van Pedro Luque. Diezelfde kerel is trouwens momenteel bezig met de remake van Adrian Lyne’s Jacob’s Ladder (2019) in regie van David M. Rosenthal. Deze film zit in zijn post-productie fase dus hoop ik dat Pedro opnieuw de fotografie kan verzorgen voor de sequel om toch de continuïteit te garanderen.

2 Comments

  1. Jonathan

    De nieuwigheid is er wel wat van af maar ik ben toch wel benieuwd.

    Reply
  2. centurion92

    Beste nieuws van de maand, ik vond die eerste film één van de betere horrorfilms van de laatste 5 jaar. Eindelijk nog iets wat echt scary was!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *