The Girl in the Spider’s Web van Fede Alvarez

En hier is dan de derde versie van Lisbeth Salander uit de Millennium serie van Stieg Larsson. Na Noomi Rapace en Rooney Mara, is het nu de beurt aan Claire Foy in de opkomende The Girl in the Spider’s Web (2018) van regisseur Fede Alvarez die eerder indruk maakte met zijn Don’t Breathe (2016).

Korte inhoud: De jonge hacker Lisbeth Salander (Claire Foy) werpt zich op als de wraakzuchtige vrouw die het mannen betaald zet voor hun misdaden. Ze komt met de journalist Mikael Blomkvist (Sverrir Gudnason) in een web van spionnen, cybercriminelen en corrupte ambtsbekleders terecht. Intussen kruist Salander het pad van een vrouw uit haar verleden.

Het is wel een grote sprong van de serie “The Crown” (2016-2017) naar deze film, maar afgaand van de trailer lijkt Claire Foy de transformatie met succes volbracht te hebben. Het is tevens de eerste big budget film voor Fede Alvarez, ook al zal het productiebudget lager liggen dan The Girl with the Dragon Tattoo (2011) van David Fincher. Deze film bracht wereldwijd slechts 232 miljoen dollar op met een productiebudget van 90 miljoen dollar. Bijgevolg is de sequel er uiteindelijk nooit gekomen, ook al vond ik het persoonlijk een sterke adaptatie met knappe vertolkingen van de gehele cast. Maar Sony hoopt alsnog de franchise om te toveren tot een succesverhaal.

Ik ben een fan van de regisseur en ook al lijkt de trailer op een Batman film, maar de beelden zien er bijzonder knap uit en die begin scène met dat beeld is geweldig, zowel op dramatisch als op stilistisch vlak. Ik kan nauwelijks wachten om deze film te gaan zien. In de cast is tevens een mooie rol weggelegd voor de Nederlandse Sylvia Hoeks, naast dat ander acteertalent Lakeith Stanfield.

Stieg Larsson had het plan om 10 boeken te schrijven met Lizbeth Salander en Mikael Blomquist. Zijn onverwachte overlijden strooide echter roet in het eten en de familie schakelde dan maar zelf een nieuwe schrijver in, met name David Lagercrantz. Het script van de film werd wel geschreven door Steve Knight. De bedoeling zou zijn dat deze film eigenlijk een soort sequel is op de film van Fincher, met een volledige nieuwe cast en crew. Ikzelf blijf wel een fan van de originele Zweedse films en niets beter om op een vrije dag de drie films te bench watchen in een luie sofa met een aan huis geleverde foodbag of pizza met kortingsbon. Altijd goed meegenomen.

The Girl in the Spider’s Web heeft nog geen releasedatum bij ons, maar zou al bij onze noorderburen uitkomen op 25 oktober 2018. Vermoedelijk rond deze periode ook bij ons.

 


*** The Girl in the Spider’s Web trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *