Regenboog van kleuren in de Gods of Egypt posters

Een film staat of valt met een goed script, talentvolle acteurs of een intelligente regisseur. Maar een compleet foute marketing kan een film ook serieus om zeep helpen, en wanneer ik de eerste posters bekijk van Gods of Egypt (2016) heb ik zoiets van : WTF! Nochtans is de film in regie van Alex Proyas, een talentvolle regisseur die ons Dark City (1998) en The Crow (1994) bracht.

Korte inhoud: Set (Gerard Butler), de genadeloze God van de duisternis, heeft de troon van Egypte overgenomen en heeft het eens vreedzame en welvarende rijk veranderd in een grote chaos. Weinigen durven het op te nemen tegen hem. Bek (Brenton Thwaites), een jonge dief, wiens geliefde gevangen is genomen door hem, tracht met behulp van de machtige god Horus (Nikolaj Coster-Waldau) Set te onttronen en te verslaan.


gods_of_egypt_2016_poster_gerard_butler.jpggods_of_egypt_2016_poster_nikolaj_coster_waldau.jpggods_of_egypt_2016_poster_brenton_thwaites.jpg
gods_of_egypt_2016_poster_courtney_eaton.jpggods_of_egypt_2016_poster_chadwick_boseman.jpggods_of_egypt_2016_poster_elodie_yung.jpg

De grootste flop van 2015 is Pan, maar deze film zou wel eens de grootste flop van 2016 kunnen worden met zijn gigantische productiebudget van 140 miljoen dollar en zijn al even gewicht promotie en distributiebudget. Ik heb geen flauw idee waarom ze dergelijke films nog blijven maken, na de teleurstellende Exodus: Gods and Kings (2014) of de tegenvallende Clash of the Titan films. Toen ik de posters zag dacht ik tevens dat het een derde deel was van die laatste franchise.

Gerdard Butler is tevens geen bankable acteur, en ook de andere rollen zijn geen publieksmagneten. Met alle respect voor Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites, Geoffrey Rush, Rufus Sewell, Abbey Lee, Elodie Yung, Chadwick Boseman en Courtney Eaton, maar ik heb niet de indruk dat de massa meteen een gezicht kan plakken op deze namen.

Wanneer je de kleurrijke posters bekijkt heb je meteen een Jupiter Ascending (2015) gevoel, en zoiets is allesbehalve een goed teken. Anderzijds kan je er op zich niets op tegen hebben dat een regisseur eens iets anders probeert dan The Dark Knight toer op te gaan. Maar los van de intentie heb ik toch mijn twijfels om deze kleurboek posters serieus te nemen. Mocht dit Clash of the Titans: The Musical zijn zou ik daar niks op tegen hebben, maar dat is niet de bedoeling van de filmmakers. De posters zijn in ieder geval al zo vreemd als die eerste trailer. De film zelf zou in februari 2016 moeten uitkomen, de dumpingplaats voor films die geen kans maken om te scoren tijdens de zomer-periode en niet award-waardig zijn voor het najaar.

 


*** Gods of Egypt trailer ***

2 Comments

  1. Kons

    Exodus 2: Ramses strikes back

    Reply
  2. Thanos

    Alex Proyas heeft goede films gemaakt, maar hier heb ik toch wel een beetje van een Immortals gevoel bij. Toch het voordeel van de twijfel geven.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *