The Mentalist seizoen 7 op DVD

Het 7de en laatste seizoen van “The Mentalist” is uit op DVD en zo krijgen we een laatste keer Patrick Jane (Simon Baker) te zien als de hedendaagse en iets knappere versie van Sherlock Holmes.

the_mentalist_season_7_dvd.jpg

Korte inhoud: Patrick Jane maakt een frisse start bij de FBI, waar hij belangrijke zaken mag gaan oplossen samen met voormalig CBI-agenten Teresa Lisbon (Robin Tunney) en Kimball Cho (Tim Kang) uit Californië. De groeiende liefde tussen Jane en Lisbon versterkt ook hun professionele band. Maar wanneer er een nieuwe sadistische seriemoordenaar ten tonele verschijnt, verdwijnt de liefde voor even naar de achtergrond.

Ik ken weinig series waarvan het laatste seizoen een ware voltreffer is, en ook dit seizoen lijkt uit de bollen op een teleurstellende manier. Het positieve is dat ze niet uitpakken met een seizoen vol met flashbacks, of op een onwaarschijnlijke manier iedereen laten sterven. Maar anderzijds biedt dit seizoen niet meteen een ‘wow’-moment. Er zit een begrafenis in, een huwelijk en een nieuwe serial killer, ook al voelt alles behoorlijk fake aan. Op een gegeven moment zit er zelfs een aflevering die zich afspeelt in Libanon, maar op geen enkel moment heb je echt gevoel dat de productie naar ginder is getrokken, ook al zou het misschien een leuke vakantie geweest voor de crew. Er was een overheersende gevoel dat iedereen een beetje in slaap was gevallen en op automatische piloot stond te spelen, alsof iedereen een beetje te lijden had onder het feit dat CBS geen plaats meer had voor een 8ste seizoen.

Maar de fans hoeven niet te treuren, want in principe zou Warner Bros een nieuw seizoen kunnen uitbrengen op een ander netwerk. Persoonlijk zit ik na dit seizoen niet echt te wachten op een nieuw seizoen, maar misschien moet Warner Bros maar eens gaan spreken met de mensen van Showtime en zien of er geen mogelijkheid bestaat om een seizoen te maken met The Mentalist én Dexter. Dit zou ik nog wel willen zien. Start het seizoen met een nieuwe killer, laat Dexter het bloed-onderzoek voeren en laat de FBI de zaak overnemen met The Mentalist en laat die twee samenwerken. Dit zou vonken kunnen geven, met Patrick Jane die vermoedt dat Dexter niet is wie hij beweert te zijn en Dexter die beseft dat Jane hem kan gebruiken om een gevaarlijke serial killer op te sporen. De twee series zijn ondertussen opgedoekt en dit huwelijk zou wel eens een top evenement kunnen zijn.


the_mentalist_season_7_dvd_pic01.jpgthe_mentalist_season_7_dvd_pic02.jpgthe_mentalist_season_7_dvd_pic03.jpg
the_mentalist_season_7_dvd_pic04.jpgthe_mentalist_season_7_dvd_pic05.jpgthe_mentalist_season_7_dvd_pic06.jpg
© Warner Home Video

In het laatste seizoen is er geen Van Pelt of Rigsby, alsook Red John ontbreek. In de plaats is er de hiërarchie van de FBI gekomen, maar er is geen overheersende verhaallijn die alle individuele afleveringen aan elkaar koppelt, met misschien als uitzondering de toenadering van Jane en Teresa. Maar zelfs deze relatie voelt getelefoneerd. Er zijn geen kapers aan de kust en lijkt allemaal nogal geforceerd en artificieel. Naar het einde van het seizoen komt er wel wat schwung in en krijgen we met de nieuwe serial killer een kleine heropleving, maar het is allemaal too late and too little. Toch ben ik er zeker van dat hier mensen van zullen genieten. Spijtig genoeg kan ik mezelf niet tot deze groep rekenen.

De DVD van het 7de seizoen komt uit op 18 november 2015, alsook een DVD-box, die alle afleveringen bundelt in een exclusieve uitgave.

 


*** The Mentalist season 7 trailer ***

2 Comments

  1. Margot

    Nog geen enkele aflevering van The Mentalist gezien. Dexter was meer mijn cup of tea.

    Reply
  2. Dominique

    Dexter en The Mentalist zie ik niet gebeuren, ook al zou het een uitdaging zijn om een script te schrijven die deze twee mannen voldoende tot hun recht laten komen. Hoewel, The Mentalist zou meteen door hebben dat Dexter een serial killer is, dus veel intrige zou dat niet inhouden.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *