Een gemiste kans om Matthias Schoenaerts te casten als Gambit

En ze hebben een regisseur te pakken voor de opkomende Marvel comic-adaptatie Gambit (2016). Blijkbaar zou 20th Century Fox beslist hebben om Doug Liman (The Bourne Identity, Edge of Tomorrow) achter de camera te zetten, en dat nadat Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes, The Gambler) het project had verlaten omdat Fox niet mee wou gaan met zijn visie.

gambit_channing_tatum.png

Wyatt wou de film volledig naar zijn hand zetten en het script integraal laten herschrijven. Maar wanneer een regisseur een gehele huis wil renoveren, dan wil de studio graag de kleuren uitkiezen. En blijkbaar waren deze kleuren niet naar de zin van de regisseur (of was de studio niet overtuigt van de renovatie-plannen). Wyatt staat ook bekend als een koppige regisseur die snel zijn biezen pakt wanneer hij zijn zin niet krijgt. Hij trapte het ook af van Dawn of the Planet of the Apes en The Equalizer (2014) productie. En nu zijn laatste film The Gambler (2014) eigenlijk ietwat van een tegenvaller was, zit de filmmaker nu een beetje op een dwaalspoor.

Doug Liman doet het anders wel stukken beter. Niet alleen is hij een druk bezet producent, maar hij werkt ook aan drie films met Tom Cruise, Mena (2017), Luna Park (201?) en de Edge of Tomorrow sequel. Met zijn actie-ervaring lijkt hij dus wel degelijk een geschikt persoon voor de film.

Gambit is een spin-off van de X-Men films. Gambit is een mutant met de gave om levenloze voorwerpen, voornamelijk speelkaarten, op te laden met potentiële energie, waardoor ze explosief worden. Hij is ook zeer bedreven in inbraken en het vechten met een Bo staf. Vanwege zijn verleden als een dief vertrouwden maar zeer weinig leden van het X-Men team Gambit. Dit werd versterkt toen zijn connecties met de superschurk Mister Sinister aan het licht kwam. Voor de rol van Gambit kwam Channing Tatum in aanmerking, en als de geruchten kloppen zou Léa Seydoux (pics) de rol spelen van Bella Donna Boudreaux.


gambit_channing_tatum_pic01.jpggambit_channing_tatum_pic02.jpggambit_channing_tatum_pic03.jpggambit_channing_tatum_pic04.jpg
© Marvel Comics

Toch moet er me toch iets van mijn hart. Met alle respect voor Channing Tatum, maar de kerel in de comics beantwoord helemaal niet aan het profiel van Tatum. Gambit is een slank en groot van gestalte, en dat zijn nu net twee dingen die ik niet meteen zie in onze Magic Mike. En na het wat belabberde avontuur in Jupiter Ascending (2015) had ik echt gehoopt op een andere acteur voor de rol. Eigenlijk hadden ze Matthias Schoenaerts de rol moeten aanbieden. Matthias had de ideale acteur geweest, zowel dramatisch als fysiek. Of hij de rol zou hebben aangenomen is een ander paar mouwen.

2 Comments

  1. Bram

    Dit had een betere casting geweest maar Matthias zou de rol nooit aanvaard hebben. Wil zich richten op een compleet ander soort film. Anders had hij die RoboCop rol ook wel aanvaard.

    Reply
  2. Klaas

    Het zou me ook verbazen mocht Matthias de rol van Gambit zou hebben aanvaard, ook al zou hem dat een pak meer bekendheid zorgen dan nu.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *