RoboCop remake

Bas stuurde mij een emailtje over de geruchten dat Sony interesse zou hebben in het maken van een RoboCop remake. De zoveelste Paul Verhoeven die men zo nodig wil heruitvinden. Ik had het nog maar een paar dagen geleden over Deathlok, over een halfmens-half robot film. We krijgen er maar geen genoeg van. Dit schrijft CHUD magazine:

The circuitry-filled crimefighter has already endured two inferior sequels, a syndicated TV series and a pair of straight-to-cable movies, but that’s not enough damage for Tinseltown, so producer Michael De Luca and Sony have apparently decided to dismantle the scrap and solder it back together for a 21st century version of the heavy-steppin’ police weapon.

Ik kan ze hierin volmondig bijtreden. Dit nieuws ruikt iets teveel naar een manier om geld te maken met een bekend concept en iets te weinig naar iets origineels wat ons eigenlijk op de eerste plaats zou kunnen bevallen. Ik zie niet meteen hoe RoboCop ‘remake’ mij nog zou kunnen behagen. En volgens de geruchten zou Verhoeven er niets mee te maken willen, wat heel verstandig is van de man.

Voor diegene voor wie het fenomeen van RoboCop onbekend is, jullie zijn hopeloos. Hier is dan toch een vrijwel nutteloze poging om jullie wat filmgeschiedenis bij te brengen. Niet meteen een wereldschokkende filmgeschiedenis, maar toch één die een generatie van filmmakers heeft laten kennismaken met de in your face SF-actiefilm.

RoboCop (1987), gebaseerd op een personage van Frank Miller, is een ultra-gewelddadige film die zich afspeelt in een toekomstig Detroit waar het civiele geweld met ijzeren hand bevochten wordt. Wanneer een politieagent, Murphy (gespeeld door Peter Weller die binnenkort te zien in “24” seizoen 5) , doorzeefd wordt met kogels door een bende vandalen, beslist het Departement om hem te onderwerpen aan een experiment waarmee zijn lichaam wordt ingepakt met een metalen omhulsel. De robot, met menselijke ziel, zal nadien worden losgelaten op het gespuis. “Don’t move Creep !”

***Related Posts***
27/04/2014: RoboCop (2014) review
24/02/2014: De RoboCop remake krijgt dan toch een Belgische release!
10/11/2013: Tweede RoboCop trailer is iets meer overtuigend
10/09/2013: De eerste RoboCop 2014 trailer is om van te huilen
09/06/2013: Criminologen spreken zich uit over Sci-Fi thrillers
25/11/2012: Robocop heeft dan toch een zilveren outfit
17/09/2012: RoboCop in een banaal zwart GI Joe/Batman pak
31/08/2012: Michael Keaton in Robocop
15/06/2012: Matthias Schoenaerts weigert RoboCop rol
28/03/2012: RoboCop remake met beter acteerwerk

4 Comments

 1. TTC

  echt nodig????

  Reply
 2. Egnal Ramd

  onder het motto:
  Beter goede remake dan slecht idee????

  Reply
 3. Egnal Ramd

  Mwah voor een klassieker als deze kan het wel…
  Toen de klassieker “The Texas Chainsaw Massacre” Nieuw leven in werdt geblazen pakte dat ook niet eens zo slecht uit…en wat te denken van Batman 🙂

  Reply
 4. patrick

  Eigenlijk he zou er een wet moeten komen om films jonger als 30 jaar die als klassiekers worden bestempeld te remaken te verbieden met uitzonderingen van voormalige flops die wel de potentie hadden maar door gebrek aan geld of technologie. robocop is een klassieker met special effects die zelfs vandaag de dag nog mee kunnen en daarbij een verhaal had die je nu meer en meer in de realiteit ziet ( coorporaties die de boel runnen)
  Dus nee voor mij niet nodig deze remake

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *