The Sentinel met Michael Douglas

Ik heb zo de indruk dat spionagefilms in Hollywood nog steeds een gegeven is in trek bij de bevolking. Dit heeft waarschijnlijk ook veel te maken met het heersende politiek klimaat (cf. slasher film). Series zoals “24” van Fox, speelt daar uiteraard goed op in. Ook acteur Kiefer Sutherland spint haren met het genre, want naast seizoen 5 van “24” zal hij binnenkort te zien zijn in The Sentinel (2006).

Een geheim agent, gespecialiseerd in elektronische beveiliging bij het Witte Huis, is omgebracht door een gemaskerde man. De Aryan Clan, een neo-Nazi groepering heeft de moord opgeëist. Geheim agent Pete Garrison (Michael Douglas) vreest dat deze moord slechts een waarschuwing is. Een informant beweert dat een lid van de extremistische groepering al is geïnfiltreerd in het Witte Huis en een onderzoek wordt ingesteld door zijn protégé, agent Breckinridge (Kiefer Sutherland). Wanneer ook nog foto’s opduiken van de geheime relatie tussen Garrison en de First Lady Sarah Ballentine (Kim Basinger), zou de schuldvraag op de moord wel eens op de schouders van de geheime agent kunnen vallen, met het motief de relatie geheim te willen houden. Garrison moet de interne cirkel van de president infiltreren om zo proberen na te gaan wat de volgende zet van zijn rivaal zou kunnen zijn.

Een vrij klassiek gegeven die dicht leunt bij films zoals Murder at 1600 (1997), The Fugitive (1993) en The Negotiator (1998). The Sentinel is gebaseerd op een roman van ex-Geheim Agent Gerald Petievich. Bij het bekijken van de trailer voelde ik meteen het klassieke kat en muisspel, en ik vrees een beetje voor de iets te strakke mise-en-scene van tv-regisseur Clark Johnson, ondermeer verantwoordelijk voor de zwakke en weinig originele actiefilm S.W.A.T.. De film komt bij ons uit op 19 april 2006.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *