Tideland

Gilliam heeft veel goed te maken na zijn nogal zwakke The Brothers Grimm. Maar de nieuwe film lijkt iets meer Gilliam te zijn, en iets minder Hollywood. Bij het bekijken van de trailer van Tideland (2005) heb je de indruk dat je werkelijk ondergedompeld wordt in een nachtmerrie. We vallen van de ene scène in de andere en er lijkt niet meteen een duidelijke plot naar boven te komen.

Ik hoop gewoon dat het niet enkel bij mooie beeldjes zal blijven maar dat Terry Gilliam ook zijn gave van talentvol verhalenverteller zal gebruiken en niet teveel zal verdwalen in surrealistische taferelen. Het kan werken, maar soms ook vaak op de zenuwen, denk maar aan Mirrormask (2005).

Wat mij meteen opvalt, is de aardige acteerprestatie van Jodelle Ferland. Kinderen voor de camera is delicate zaak. Slecht acteren kan de kwaliteit van een film aantasten. Hier heeft Gilliam zijn casting blijkbaar met succes volbracht. Het meisje zal binnenkort te zien zijn in de filmadaptatie van Silent Hill (2006).

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.