Ridley Scott’s Gladiator II trailer is indrukwekkend

Al van bij de release van Gladiator (2000) was er al sprake van een mogelijk vervolg op dit succesverhaal, maar de lat van deze film lag zo hoog dat een sequel vrijwel onmogelijk was, zeker gezien heel wat hoofdfiguren vermoord werden. Maar ze hebben met Gladiator II (2024) dan toch een manier gevonden om het verhaal verder te zetten met Lucius, de zoon van Maximus’s liefde Lucilla, na de dood van Maximus.

© Paramount Pictures

De originele film, met Russell Crowe in de hoofdrol als de moedige generaal Maximus, werd een wereldwijd fenomeen en won vijf Oscars, waaronder Beste Film en Beste Acteur. De aankondiging van een vervolg heeft fans jarenlang in spanning gehouden, en de trailer heeft de verwachtingen alleen maar verder aangewakkerd. Ridley Scott keert terug als regisseur van dit nieuwe epische avontuur, en hoewel Russell Crowe’s karakter, Maximus, zijn einde vond in de eerste film, belooft Gladiator II een waardige opvolger te worden. De nieuwe film speelt zich af enkele decennia na de gebeurtenissen van het origineel en richt zich op Lucius, de zoon van Lucilla (gespeeld door Connie Nielsen), die nu een jonge man is geworden. Lucius, gespeeld door de getalenteerde Paul Mescal, wordt geconfronteerd met zijn eigen demonen en het nalatenschap van Maximus, die zijn leven en dat van zijn moeder redde.

De cast van Gladiator II is even indrukwekkend als die van zijn voorganger. Naast Paul Mescal als Lucius, zien we Denzel Washington in de belangrijke rol van Macrinus. Macrinus fungeert als een soort oude Romeinse wapenhandelaar die na de dood van Commodus zijn plaats heeft ingenomen, met belangen in veel bedenkelijke bedrijven in het hele rijk. Hij is een opportunistische zakenman en wordt gekenmerkt door meedogenloze trekjes, terwijl hij ook over onbetwistbare intelligentie en ambitie beschikt – wat blijkt uit zijn verschillende ondernemingen. Macrinus is een Romeinse keizer die heeft geleefd en had Berberse/Turkse roots, geen Afrikaanse, maar goed, dit is Hollywood en de diversiteitslijstjes moeten nu eenmaal ingevuld worden om erkenning te krijgen door The Academy.

Barry Keoghan (The Killing of a Sacred Deer, The Banshees of Inisherin) had de rol van de de antagonist moeten spelen maar de nieuwe vijand die Rome bedreigt is Emperor Geta geworden gespeeld door Joseph Quinn (A Quiet Place: Day One). Daarnaast zien we ook nog Pedro Pascal als Marcus Acacius, en ook de 85 jarige Derek Jacobi komt terug als Gracchus. Ter info, Ridley Scott is er ondertussen al 86. En uiteindelijk is ook Fred Hechinger van de partij als Emperor Caracalla. En naast Connie zien we nog een andere vrouwelijk karakter gespeeld door May Calamawy.© Paramount Pictures / Sony Pictures Releasing Belgium

Ridley Scott staat bekend om zijn oog voor detail en zijn vermogen om historische epiek tot leven te brengen. De trailer van Gladiator II toont prachtige, weidse landschappen, adembenemende actiescènes en een meeslepend verhaal dat zowel nieuwkomers als fans van het origineel zal aanspreken. Het verhaal belooft een mix te zijn van persoonlijke wraak, politieke intriges en grootse veldslagen, kenmerkend voor Scott’s stijl. Laten we hopen dat het een betere film is dan Napoleon (2023). De nostalgie voor de eerste film speelt een grote rol in de opwinding rondom Gladiator 2. Veel fans zijn benieuwd hoe de nieuwe film recht zal doen aan het origineel, terwijl het toch een eigen identiteit behoudt. De trailer heeft zeker de interesse gewekt, en nu wachten fans vol spanning op de release van de film op 15 november 2024 om te zien of Gladiator II de epische nalatenschap van zijn voorganger kan evenaren of zelfs overtreffen.6 Comments

 1. Skylar

  Waarom hedendaagse muziek gebruiken? Dergelijke films moet je klassiek scoren, zelfs in trailers.

  Reply
 2. Alex

  Scott heeft al tien jaar geen goede film gemaakt. Het laatste wat ik leuk vond van hem was The Martian. Ik weet dat sommige mensen The Last Duel leuk vonden, maar ik vond het gewoon vervelend en repetitief. Ik heb geen hoop dat dit goed is.

  Reply
 3. Neo

  Ridley is gedurende zijn hele carrière erg wisselvallig geweest. Hij toonde belofte met The Martian, de enige film van hem sinds de jaren 2000 waar ik van genoot, maar ook Prometheus is een geweldige prequel, het vervolg daarentegen was zwaar teleurstellend. Maar nog niet zo teleurstellend als Napoleon.

  Reply
 4. Centurion

  Waarom is er verdomme een rapnummer in de trailer? Dit ziet er vreselijk uit.

  Reply
 5. Magic Mike

  Laten we een Sub-Sahara Afrikaan als hoofdpersoon casten in het oude Rome (Denzel is een geweldig acteur maar kom nu), op de trailer een rapnummer zwieren, en waarom geen nummer nemen van Kanye. Sommige acteurs verdienen geen tweede kans maar in het geval van een oprecht Hitler-liefhebber met wat invloed moeten we toch een uitzondering maken, hé Scott? Hoe zit het trouwens met de ouderdoms-verschijnselen?

  Reply
 6. Daniel

  Die muziek!?! WTF !!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *