Wacht?! Er is een trailer voor Hellboy: The Crooked Man?!

Dark Horse Entertainment heeft de eerste trailer vrijgegeven voor Hellboy: The Crooked Man (2024), waarmee de wereld kennismaakt met Jack Kesy‘s kijk op ieders favoriete demonische paranormale onderzoeker. Doet de film recht aan het artwork van Richard Corben uit de originele miniserie waarop de film is gebaseerd? Daarvan krijgen we nu een voorsmaakje in de trailer.

© Dark Horse Entertainment

Korte inhoud: Maak kennis met parapsycholoog Bobbie Jo Song (Adeline Rudolph), die de taak heeft een spin aan de Bureau for Paranormal Research and Defense (B.P.R.D.) te leveren, maar de hulp van Hellboy moet inroepen als er iets misgaat. Samen reizen ze naar Appalachia om het op te nemen tegen de Crooked Man (Martin Bassindale), die terug naar de aarde is gestuurd om zielen voor de duivel te verzamelen.

Sinds de aankondiging werd beloofd dat The Crooked Man een film-adaptatie zou zijn met een “bescheiden filmbudget” zou zijn in vergelijking met de Guillermo del Toro of de Neil Marshall films, en het lijkt erop dat de film deze belofte waarmaakt. Omdat het verhaal zich afspeelt in de jaren vijftig, is Kesy’s Hellboy passend jonger en brutaler dan die van Perlman of Harbour, maar het contrast is meteen opvallend.

Na de zwaar teleurstellende Hellboy (2019) zat niemand echt op een nieuwe Hellboy te wachten. We zijn uiteraard 5 jaar later en Dark Horse wil natuurlijk deze franchise niet laten sterven, maar het voelt vreemd aan dat ‘niemand’ echt over deze film praat en hier is de trailer en de film moet op 19 september 2024 in de zalen uitkomen.

De trailer ziet er uit als een independent horrorfilm en dat zijn we niet gewend. Er zijn zelfs meer horror-vibes dan comic-book-vibes en misschien is dat wel een goede zet voor deze franchise, ook al denk ik niet dat de film de box-office zal veroveren. Maar wie weet wordt het een uitstekende horrorprent. De regisseur van dienst is Brian Taylor, de regisseur van de twee Crank films met Jason Statham, alsook van Gamer (209) en Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011). Hij heeft dus wel een profiel van een videoclip-regisseur met meer misses dan hits, maar misschien zit hij hier wel goed. De toekomst zal het uitwijzen en indien deze film succes heeft zijn er nog meer verhalen te verfilmen.

*** Hellboy: The Crooked Man trailer ***1 Comment

  1. Fabian

    Dit ziet er beter uit dan verwacht, inderdaad meer horror dan comic.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *