Warner dumpt de Arkham Asylum serie

De voorgestelde tv-serie “Arkham Asylum”, een show die zich afspeelt binnen de muren van Gotham City’s beruchte inrichting voor crimineel gestoorden uit de Batman-franchise, is dood en begraven en zal niet verschijnen op Max. Eind 2022 kwam het nieuws dat Antonio Campos (The Devil All the Time) aan boord was gekomen als scenarist en showrunner van de serie, de derde schrijver die bij het DC-project werd betrokken sinds het oorspronkelijk in juli 2020 werd aangekondigd.

Het was Variety die met het nieuws kwam dat de versie van Campos niet doorgaat. Ze voegen eraan toe dat het nog steeds mogelijk is dat er in de toekomst een nieuw project met deze setting wordt ontwikkeld, maar niet met de huidige crew en dat is toch wel een serieuze klap voor de reputatie van Antonio Campos.

Het beëindigt een lange weg voor de serie die oorspronkelijk bedoeld was om zich te concentreren op de Gotham P.D. van het door Matt Reeves geregisseerde, door Robert Pattinson geleide ‘The Batman’-universum. Terrence Winter (The Sopranos, Boardwalk Empire, The Wolf of Wall Street) was gehecht als scenarist en uitvoerende productent, maar hij verliet eerder het project vanwege creatieve meningsverschillen. “Giri/Haji”-maker Joe Barton werd vervolgens ingeschakeld om het script te schrijven, maar ging ook uit elkaar voordat Campos aan boord kwam. Reeves gaf aan dat de show was geëvolueerd naar een Arkham Asylum-serie.

Vorig jaar suggereerde DC Studios-chef James Gunn dat de serie zich zou afspelen in de nieuwe DCU in plaats van in het Elseworlds-universum van Reeves’ Batman film. Het ‘The Batman’-universum van Reeves kreeg een eigen serie met “The Penguin”, die in september wordt gelanceerd.

1 Comment

  1. Stef

    Ze kunnen The Batman 2 nog niet uitbrengen, maat staan een spinoff serie …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *