Peter Jackson werkt aan twee Lord of the Rings films

We hebben het hier nog niet gehad over het feit dat Warner Bros effectief Peter Jackson heeft gevraagd om twee nieuwe Middle-earth films te ontwikkelen. CEO David Zaslav had het nieuws bevestigd dat de studio momenteel alles in het werk aan het zetten was met als doel een eerste filmrelease in 2026. De films zouden verhaallijnen uitwerken die nog niet werden uitgewerkt.


artwork Davian

De eerste film, van New Line Cinema en Warner Bros. Pictures, zal Lord of the Rings: The Hunt for Gollum heten, waarbij Andy Serkis de hoofdrol zal spelen en de speelfilm zal regisseren. Zaslav zegt dat regisseur Peter Jackson en zijn oude schrijfpartners Fran Walsh en Philippa Boyens bij elke stap van het traject betrokken zullen zijn. Boyens en Walsh zullen het scenario schrijven. De deal omvat twee films in de franchise.

Jackson zei in een statement het volgende: “Het is een eer en een voorrecht om terug te reizen naar Midden-aarde met onze goede vriend en medewerker, Andy Serkis, die nog onafgemaakte zaken heeft met die stinker – Gollum! Als levenslange fans van de enorme mythologie van professor Tolkien zijn we er trots op samen te werken met WBD filmchefs Mike De Luca, Pam Abdy en het hele team van Warner Bros. aan weer een episch avontuur!”

Warner Bros overziet de rechten voor films en merchandising van de Tolkien IP. Amazon heeft dan weer de rechten voor televisie, en hun serie The Lord of the Rings: The Rings of Power werd ontvangen met gemengde gevoelens. De serie was gemaakt zonder het Peter Jackson team. Critici prezen de serie over het algemeen voor zijn production value en sterke vertolkingen, maar de serie was ook niet super explosief en had moeite om een consistente toon te vinden of om de meerdere verhaallijnen in balans te brengen. Er waren ook heel wat afwijkingen op de Tolkiens lore en de plot was nodeloos complex gemaakt.

Het feit dat Jackson nu terug aan de knoppen zit is hoopvol, ook al was de Hobbit trilogie nu ook weer geen geniale reeks. Het was visueel indrukwekkend, maar het verhaal kwam ook met moeite van de grond. En dan is er nog Andy Serkis die maar 4 films heeft gemaakt en zijn laatste film Venom: Let There Be Carnage (2021) was niet echt een goede sequel. Ik ben hoe dan ook wel benieuwd hoe dit vorm zal krijgen. Trouwens, zit iemand echt te wachten op een Gollum spin-off?

4 Comments

 1. Stef

  Ik heb altijd gedacht dat Peter Jackson ook achter de ontwikkeling van de tv-serie zat, maar dat verklaart in ieder geval heel veel. Het was geen slechte serie, maar nam toch wel heel veel vrijheden met het werk van Tolkien.

  Reply
 2. Arne

  Het zou wel kunnen gebaseerd zijn op Aragorns, de zoektocht naar Gollum voordat hij de Hobbits vond in de ‘Prancing Pony’. Viggo is wel te oud om nog de rol van Aragorn te spelen tenzij ze weer gaan klooien met de-aging.

  Reply
 3. Olivia

  Gandalf kan waarschijnlijk nog steeds door Ian worden gespeeld. Maar Viggo zou beslist te oud zijn.

  Reply
 4. Ronald

  Warners hebben dringend behoefte aan zo snel mogelijk een grote geldmachine. Nolan heeft ze verlaten, DC bevindt zich feitelijk op het laagste punt en Dune is geen kaskraker aan de box-office gezien de dure productiekost.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *