Mean Girls (2024) **½ Blu-ray recensie

Een paar maanden geleden was er een overdosis Mean Girls, te beginnen met een Meangirls – Walmart tv spotje met de oorspronkelijke actrices maar ook nog eens de promotie voor de nieuwe Meangirls (2024) remake. Enerzijds kon je je afvragen waarom Lindsay Lohan, Lacey Chabert en Amanda Seyfried geen rol hebben gespeeld in de nieuwe film, gezien de drie dames er nog voortreffelijk voorkwamen en misschien wel verheugd zouden zijn met een nieuwe filmrol. Maar Paramount Pictures besliste er anders over. De nieuwe film is in ieder geval een bruisende en pittige remake, doordrenkt met pakkende melodieën, indrukwekkende choreografieën, en een paar vertrouwde personages uit de geliefde originele film.

© Dutch FilmWorks

Korte inhoud: Geschreven door het komische talent Tina Fey komt een nieuwe draai aan de moderne klassieker, Mean Girls. Nieuwe student Cady Heron (Angourie Rice) wordt verwelkomd in de top van de sociale voedselketen door de elitegroep van populaire meisjes genaamd “The Plastics”, geregeerd door de achterbakse bijenkoningin Regina George (Reneé Rapp) en haar handlangers Gretchen (Bebe Wood) en Karen (Avantika). Wanneer Cady echter de grote misstap begaat door verliefd te worden op Regina’s ex-vriend Aaron Samuels (Christopher Briney), wordt ze ten prooi gevallen aan Regina’s vizier. Terwijl Cady met de hulp van haar outcast-vrienden Janis (Auli’i Cravalho) en Damian (Jaquel Spivey) het toproofdier van de groep wil uitschakelen, moet ze leren trouw te blijven aan zichzelf terwijl ze door de meest moordende jungle van allemaal navigeert: school.

In januari 2020 onthulde Tina Fey al haar plannen voor een film in regie van Arturo Perez Jr. en Samantha Jayne. De officiële cast werd in december 2022 onthuld, terwijl een voorproefje van de film werd vertoond in Taylor Swift’s concertfilm The Eras Tour, waarbij het voor de kijkers duidelijk werd dat het een musical betrof. Hoewel het merendeel van de cast van de nieuwe ‘Mean Girls’-film bestaat uit nieuwkomers in de franchise, heeft Fey een terugkerende rol als mevrouw Norbury. Fey schreef ook aan het origineel.

In de film verschijnt ook Coach Carr, gespeeld door Jon Hamm. Hoewel de nieuwe Mean Girls-film enkele variaties bevatt ten opzichte van de originele Mean Girls (2004), worden enkele van de iconische momenten, zoals de “Jingle Bell Rock”-dans en het roze “Burn Book” met geruchten over studenten van North Shore High School, nog steeds gepresenteerd. De originele film uit 2004, een bewerking van Rosalind Wiseman’s zelfhulpboek “Queen Bees and Wannabes”, was direct een succes en bracht wereldwijd 121 miljoen dollar op aan de kassa (met inflatie zou dat vandaag 220 miljoen dollar zijn). In de film uit 2004 speelde Lindsay Lohan de rol van Cady Heron, een nieuwe studente die vanuit Afrika naar een nieuwe school verhuisde en worstelde met haar aanpassing. Ze ontdekte al snel de sociale hiërarchie en maakte kennis met de populaire meisjes: Karen Smith (gespeeld door Seyfried), Gretchen Wieners (gespeeld door Chabert) en hun leidster Regina George (gespeeld door Rachel McAdams), bekend als The Plastics, wier reputatie hen vooruitging.

Deze film haalde slechts 104 miljoen dollar op met een productiebudget van 36 miljoen dollar, dus ja, de remake heeft profijt gehad maar niks om over naar huis te schrijven. Daar waar de eerste film een beetje The Breakfast Club (1985) was voor tienermeisjes heeft deze film eigenlijk nooit echt zijn publiek gevonden. Jongeren hebben de neiging individuen te bewonderen die eigenschappen vertonen vergelijkbaar met die van Regina George uit de film “Mean Girls”. Het is zelfs zo dat zowel mannen als vrouwen de voorkeur geven aan vrienden die agressief zijn tegenover hun vijanden. De voordelen van vriendschap wordt bepaald door de mate waarin vrienden ons waarderen ten opzichte van anderen. Bijgevolg kan het gedrag van een vriend jegens anderen invloed hebben op onze eigen resultaten.


© Dutch FilmWorks

Ik had het gevoel dat de regisseurs een geweldig project hebben verpest want hier was zoveel meer mee te doen. Als musical waren er geen memorabele nummers, hoewel de hoofdrolspeelsters heel hard hun best deden om als Billie Eilish te klinken. Er was niets memorabels aan. Ik hield van gemene meiden en ik hou van musicals, dus ik was opgewonden om ernaar te kijken, maar dit leidde alleen maar tot grotere teleurstelling. Zelfs door een ironische lens is het verschrikkelijk. De film is op DVD en Blu-ray sinds .


Review Mean Girls (2024)
Recensie door op

Beoordeling: 2.5 / 5

rating

*** Mean Girls trailer ***4 Comments

 1. Janaïka

  Dus Mean Girls is Grease geworden ?

  Reply
 2. Fran

  Ik ben fan van Tina Fey en deze film vond ik nog wel knap.

  Reply
 3. Olivia

  Toen ik hoorde dat Tina Fey erbij betrokken was, ging ik ervan uit dat het de volgende generatie Mean Girls zou zijn… niet exact dezelfde karakters.

  Reply
 4. Blackmoon

  Een film die een broadway play werd en nu een musical. What’s next?

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *