A24 ontslaat Bryan Fuller op Friday the 13th serie Crystal Lake

Friday the 13th prequel-serie “Crystal Lake” moet nog gedraaid worden of het heeft al een slachtoffer gemaakt. Niemand minder dan de showrunner Bryan Fuller werd door A24 ontslaan omdat de independent studio niet in de wolken was van zijn drafts. A24 is een ambitieuze studio en zij hebben een opmerkelijke reputatie te handhaven van kwalitatieve filmprojecten en ik denk dat ze dit ook willen doortrekken in de maak van hun series (Beef, Euphoria, …). Fuller had zelf ook wel een reputatie opgebouwd met zijn “Hannibal” serie, maar blijkbaar is A24 op zoek naar iets anders. Fuller is geen onbekende is in het vroegtijdig verlaten van projecten, wat hij mocht ook inpakken op “American Gods” en “Star Trek: Discovery”.artwork Davian

Fuller maakte het nieuws bekend in een bericht dat werd gedeeld op zijn Instagram- en X-accounts. “Het aanpassen van klassieke horror is iets waar ik enige ervaring mee heb. Deze shows vereisen een visie die verheft en transformeert, en levert wat het publiek gewend is, wat een ambitieuze en risicovolle onderneming is. Het vereist dat mensen samen met mij de sprong wagen”, schreef hij. “Als het werkt, zoals bij Hannibal, kan het resultaat krachtig zijn voor het publiek. Ik zou niet trotser kunnen zijn op het werk dat mijn mede-showrunner Jim Danger Gray en ik hebben kunnen verwezenlijken met onze briljante scripts, ondanks de uitdagingen waarmee we werden geconfronteerd. Om redenen die buiten onze macht liggen, heeft A24 ervoor gekozen een andere weg met het materiaal in te slaan. We hopen dat het eindproduct iets zal zijn waar fans van Friday the 13th over de hele wereld van kunnen genieten.”

In tegenstelling tot een bericht van een paar maand geleden dat Fuller de originele Friday the 13th-ster Adrienne King in de serie had gecast, schrijft Variety dat de productie van de serie nog niet was begonnen en dat er ook geen casting had plaatsgevonden. Wie de nieuwe man zal zijn die de show zal runnen is nog onbebekend maar we zullen dat binnenkort wel te horen krijgen.

Eerlijk, ik vond “Star Trek: Discovery” ook al niet bijster goed. De verhalen slaan helemaal nergens op, ze breken zelfs de Star Trek-principes met onlogische onzin, het acteerwerk is op zijn best middelmatig en ik zwijg nog over het shaky camerawerk en de slechte rip-off van J.J. Abrams fotografie. De serie zit ondertussen aan zijn 5de seizoen en ik heb geen idee wie hier naar kijkt. Dus ja, ik heb misschien iets meer hoop gekregen dat deze prequel serie echt wel goed zou kunnen zijn.

2 Comments

 1. Bob

  In A24 we trust.

  Laat ze maar de beste scenarist voor het project vinden.

  Reply
 2. PJ

  Ik heb Nightmare on Elmstreet altijd al beter gevonden dan Friday the 13th, waarom maken ze daar eens geen serie van.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *