Top 20 Meest Memorabele Strippers & GoGo Dancers part 2

In deze puriteinse tijden waarin we leven is het geen evidente zaak om strippers of GoGo dancers op te voeren in een films, en het viel me op dat de meest indrukwekkende scènes toch van een lange tijd geleden zijn. Er was een paar jaar geleden nog de film Zola (2020) rond een stripper en het avontuur die zij meemaakt in Florida. Ik heb spijtig genoeg de film nog niet gezien maar indien ik hier een Top 30 maak zal ik de film misschien integreren. We hebben ook wat mannelijke strippers aan de lijst toegevoegd, want ja die zijn er ook. Hieronder is dus de Top 20 van de Beste Strippers & Go-Go Dancers in films Part 2. Part 1 kunnen jullie hier vinden.

Top 20 Movie Strippers & Go-Go Dancers part 2

10. Natalie Portman in Closer (2004)

Dat Natalie Portman kon acteren wisten we ondertussen allemaal, maar dat ze ook nog eens kon strippen was met deze Closer meteen duidelijk. In deze film maakt ze het hof aan Clive Owen en hij kreeg wel een exclusieve inkijk in de intieme delen van de dame.


© Columbia Pictures


9. Demi Moore in Striptease (1996)

Het is niet meteen een geslaagde film maar de strip-acts in G-string van Demi Moore mogen wel gezien zijn, al was het maar om nog eens de nummers te horen van Eurythmics. Het vreemde aan deze prent, in vergelijking met bijvoorbeeld een Showgirls is dat er bitter weinig echte erotiek te bespeuren valt. Bij momenten is het een soort vreemde komediefilm waar niemand echt opgewekt van wordt. Maar als je aan een stripper denkt in een Hollywoodprent, kan je moeilijk om Demi heen.


© Columbia Pictures


8. Channing Tatum in Magic Mike (2009)
We hebben heel wat klachten ontvangen voor onze vorige strippers lijst vanwege het gebrek aan mannen. En ja, ik moet toegeven er zijn gewoon teveel betere vrouwelijke kandidaten. Maar als we er dan toch één moeten uitkiezen zou deze gaan naar Channing Tatum en zijn buddies in Magic Mike. Ze hebben zich allemaal mooi uitgesloofd in de gym en de act was naar verluidt bij de vrouwen echt wel een geslaagde uitvoering. En bij deze staat de film in de Top 20.


© Iron Horse Entertainment


7. Jennifer Lopez in Hustlers (2019)
Tom Cruise mag op zijn leeftijd nog steeds enorme stunts leveren, Jennifer Lopez mag op haar leeftijd zeker nog rond een pole dansen. De actrice is een testament van gezondheid. De actrice wordt er dit jaar 55 maar in de film ziet ze er uit als een jonge 30’er. En de scene is bloedheet.


© STX Films


6. Kim Basinger in Nine 1/2 Weeks (1986)
Regisseur Adrian Lyne heeft wel wat ervaring met erotische scènes en deze strip-act van Kim Basinger is ondertussen de geschiedenisboeken ingegaan, naast die fameuze ondervragingsscène met Sharon Stone in Basis Instinct.

© Jonesfilm / Warner Home Video

5. Elizabeth Berkley in Showgirls (1995)
Elizabeth Berkley is ook zo goed al verdwenen van het witte doek, maar we zullen haar allen nog herinneren – niet voor haar debuut in de serie “Saved by the Bell”, maar wel van deze Paul Verhoeven film. Met haar lange benen en ideale maten kon je nauwelijks nog letten op het filterdunne verhaaltje of het buitengewoon slecht acteerwerk.


© United Artists


4. Rose McGowan in Planet Terror (2007)
Regisseur Robert Rodriguez is een meester in het verfilmen van strip-acts, en ook zijn voormalige vriendin weet hij bijzonder goed in beeld te brengen in deze exploitation prent. Rose McGowan mag dan nog niet hebben doorgebroken als een acteertalent, we gaan haar allemaal nog wel herinneren als stripper met één been in deze Planet Terror.


© Dimension Films


3. Jessica Alba in Sin City (2005)
Dat Jessica Alba een echt danstalent was, dat wisten we al ,na het zien van Honey (2003), maar dat ze ook nog eens een opwindende stripact kon opvoeren werd meteen duidelijk in deze prent. Jessica lijkt een heel braaf meisje, maar hier heeft Robert Rodriguez haar omgedoopt tot femme fatale met een sexy lederen cowgirl outfit. En uiteraard mocht de zweep niet ontbreken om alles nog een stukje pikanter te maken.


© Dimension Films


2. Jessica Biel in Powder Blue (2009)
Dit is echt wel een hete stripper-scène waar Jessica Biel voluit gaat in haar rol, met aanstekelijke dans-acts al dan niet met kaarsvet of ingewikkeld in lakens. Jessica heeft ook het perfecte maten en is ook bijzonder overtuigend in haar rol. Qua verhaal is het een minder geslaagde kopie van Paul Thomas Anderson’s briljante Magnolia. Deze film had dan ook een rotslechte regisseur aan het roer (Timothy Linh Bui) die eigenlijk iets te vertellen had. Jessica koos spijtig genoeg de verkeerde film om uit de kleren te gaan, maar ze verdient hoe dan ook deze tweede plaats.


© Blue Snow Productions / Eleven Eleven Films


1. Salma Hayek in From Dusk Till Dawn (1996)

En hoe kon het ook anders dan Salma Hayek als de vampieren koningin Santanico Pandemonium te katapulteren naar de eerste plaats van de Beste Strip-acts. Haar slachtoffers werden getrakteerd op een sexy dansje, en mochten drinken van een rankje die ze over haar been goot, voordat de bar in een slachthuis werd omgedoopt. Maar ook de cinematografie en de zalige muziek van After Dark door Tito & Tarantula.


© Dimension Films

***Related Post***
30/03/2024: Top 20 Meest Memorabele Strippers & GoGo Dancers part 1

1 Comment

  1. Alex

    Robert Rodriguez is de meester regisseur voor stripper-scènes 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *