Zola is een waargebeurd twitterverhaal die een A24 film werd

Zola (2020), de nieuwste film van A24, is een 80 minuten lange geflipte roadtrip van twee meiden vol exotische dans, prostitutie en zelfs een zelfmoordpoging. Het verhaal verscheen in 2015 op Twitter en werd een virale social media hit die een eigen leven kende in ‘Zola Halloween-kostuums, artikelen, kunstwerken’, en noem maar op.

Korte inhoud: De stripteasedanseres Zola (Taylour Paige) gaat gedurende twee dagen op road trip in Florida. Op haar wilde reis wordt ze door de prostituee Stefani (Riley Keough) en haar vriendje Derrek (Nicholas Braun) vergezeld en de roommate die blijkbaar een gewelddadige pooier ‘X’ (Colman Domingo) blijkt te zijn en zowat zijn eigen plannen heeft met de vrouwen.

Zola raakt dus al snel verstrikt in een sekshandelsplan dat door X is opgezet en moet ze een manier vinden om te ontsnappen en zit verscheurd tussen haar wil om te ontsnappen en zich zorgen te maken over Stefani’s veiligheid. Maar het is geen zuiver drama gezien in de film ook heel wat humor vervat zit. Het lijkt dan ook meer in de lijn te liggen van een film als Spring Breakers (2012). Aan de ene kant heb je de absurditeit van Zola en Stefani’s vriendschap en aan de andere kant heb je het zeer reële gevaar dat geweld en misbruik hen bedreigen, als jonge vrouwen in hun eentje. Het wordt dus een soort rollercoaster aan emoties.

De cineaste Janicza Bravo heeft de film geregisseerd en het zal jullie niet verbazen dat gezien de inhoud we hier te maken hebben met een R-rated prent. Zola is geen conventionele film met een standaard script. Het lijkt ook bewust gedraaid te zijn als iets wat spontaan werd opgenomen. Het zou me verbazen dat we de film alsnog in de bioscoop bij ons zullen aantreffen maar van zodra er nieuws is over een mogelijke Blu-ray release laten we het hier weten.

*** Zola trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *