Schurk wordt held in Don’t Breathe 2

Het knappe aan Don’t Breathe (2016) was dat het verhaal begon met een groepje jongeren die in een alleenstaand huis van een oude blinde man gingen overvallen, en dan eigenlijk zelf het prooi waren van een moorddadige, gestoorde oorlogsveteraan. In Don’t Breathe 2 (2021) lijken de rollen nog maar eens gewisseld, met de gestoorde oorlogsveteraan die nu blijkbaar de “held” is van het verhaal en blijkbaar ook de beschermeling is van een jong meisje; wat in wezen toch een bizarre wending is indien je de eerste film hebt gezien.

Korte inhoud: De blinde man (Stephen Lang) heeft zich jarenlang verstopt in een afgelegen hut en heeft een jong meisje (Madelyn Grace) opgevangen en opgevoed dat verweesd was door een verwoestende huisbrand. Hun rustige leven samen wordt verbrijzeld wanneer een groep criminelen het meisje ontvoert. De blinde man wordt gedwongen zijn veilige haven te verlaten om haar te redden.

Fede Alvarez heeft deze sequel deze keer niet geregisseerd maar is wel scenarist van de film tezamen met Rodo Sayagues, die ook de regie op zich nam. Dit is tevens Rodo’s debuutfilm. Rodo en Alvarez zijn tevens beide scenaristen op de nieuwe opkomende Texas Chainsaw Massacre (2021) film. Ze zijn dus echt wel gebeten door het horror-genre.

Maar het leuke aan deze films is om de terugkeer van Stephen Lang te zien, die ooit eens een geflipte killer speelde in de hilarische komedie The Hard Way (1991) met James Woods en Michael J. Fox. De acteur is ondertussen een kameleon geworden en we zien hem opduiken van serial killer tot priester in de opkomende film The Seventh Day (2021) en binnenkort in de Avatar sequels. In de andere rollen zien we nog Brendan Sexton III, Bobby Schofield, Rocci Williams, Adam Young, Christian Zagia, Diaana Babnicova en Stephanie Arcila.

De film werd opgenomen in Servië van augustus tot oktober 2020 tijdens de hoogdagen van Covid, maar blijkbaar heeft de productie toch een weg gevonden om alle regels te omzeilen. Op 13 augustus 2021 zou de film in de bioscopen moeten draaien en vermoedelijk ook bij ons.

*** Don’t Breathe 2 trailer ***

3 Comments

 1. Derrick

  Bangelijke trailer wel maar inderdaad wel wat vreemd dat een kidnapper nu plots de held is 😀

  Reply
 2. Blackmoon

  De eerste was een keigoede film, wel spijtig dat Fede Alvarez de sequel aan iemand anders heeft overgelaten.

  Reply
 3. The Dude

  De verrassing is weg dus zal zowieso al een stuk minder goed zijn als de eerste film, vandaar dat Fede waarschijnlijk ook past voor de regie.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *