Opnames voor HBO’s The Last of Us serie zijn begonnen!

Voor een landspeelfilm heb je doorgaans 3 tot 4 maanden als voorbereiding alvorens je de camera’s kan laten draaien, bij een serie ligt dat anders. En al zeker een serie waar een compleet nieuwe wereld gecreëerd moet worden en de budgetten voldoende moeten zijn om x aantal episodes mee door te komen in tegenstelling tot de +/- 110 minuten van een langspeelfilm. Maar voor “The Last of Us” – de adaptatie van één van de meest succesvolle en gewaardeerde games ooit – hebben we toch al heel lang moeten wachten, en met die Covid-19 er nog eens bij leek het bijna een eeuwigheid. Maar kijk, de productie is begonnen in Alberta, Canada.

Korte inhoud: Twintig jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd, wordt Joel, een geharde overlevende, ingehuurd om Ellie, een 14-jarig meisje, uit een benauwende quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een meedogenloze, hartverscheurende reis, omdat ze allebei de VS moeten doorkruisen en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven.

Het wordt een 10-delige avontuur geregisseerd door maar liefst 5 regisseurs die vermoedelijk elk 2 episodes voor hun rekening zullen nemen. Zoals altijd zal de regisseur van de eerste episode de toon zetten en deze regisseur is het Russische wonderkind Kantemir Balagov (Beanpole) die de Emmy Award winnende regisseur Johan Renck moet vervangen nadat hij de productie had verlaten na onbekende redenen. Renck is een vast waarde in de tv-series wereld met projecten als “The Walking Dead”, “Chernobyl”, “Breaking Bad”, “Vikings”, “Bates Motel”, “Halt and Catch Fire” en “Bloodline” op zijn naam. Regisseur Jasmila Žbanić en Ali Abbasi zullen Kantemir opvolgen.

De show wordt in goede banen geleid door uitvoerend producent en co-scenarist Craig Mazin (Chernobyl) die nauw samenwerkt met de game-ontwikkelaar Neil Druckmann. En ze hebben meteen al laten vallen dat de serie toch wat zal afwijken van de game, in die verstande dat in het spel veel ruimte was voor gameplay waarin het hoofdpersonage moest leren schieten of molotov cocktails maken, maar vermoedelijk is het ook een budgettaire kwestie. Deze serie zou eigenlijk het budget moeten hebben van een “Game of Thrones”, maar dit is gebaseerd op een game, niet op een reeks hoogstaande boeken van een geniaal schrijver. Dus denk ik niet dat HBO niet meteen 15 miljoen dollar zal investeren in elke episode, maar hopelijk toch wel 6-10 miljoen. Het grootste verschil en voordeel is dat je in “The Last of Us” – wat de titel al deed vermoeden – een beperkte cast hebt. Het nadeel is de peperdure apocalyptische set alsook de monster-design.

In de hoofdrollen zullen we “Game of Thrones” en “The Mandalorian” acteur Pedro Pascal zien in de rol van Joel en “Game of Thrones” actrice Bella Ramsey. Er is nog geen concrete datum wanneer de pilootaflevering te zien zal zijn, maar hopelijk ergens in het najaar van 2021.

1 Comment

  1. Alex

    Verwachtingen zijn zo hoog dat dit wel eens een enorme teleurstelling kan zijn …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *