Julia Garner gecast als de Silver Surfer in The Fantastic Four

Neen, de Silver Surfer kwam niet alleen voor als een man maar ook als vrouw. Het karakter van Shalla-Bal is de keizerin van haar utopische planeet Zenn-La, en was de minnaar van Norrin Radd. Toen de planeetetende Galactus naar hun planeet kwam, bood Norrin Radd zich vrijwillig aan om de heraut van Galactus te worden in ruil voor het sparen van Zenn-La. Norrin Radd kreeg de Power Cosmic en werd de Silver Surfer. Maar in latere edities heeft Shalla-Bal de mantel van Silver Surfer overgenomen. En dus is de casting van Julia Garner (“Ozark”) als de Silver Surfer Shalla-Bal in de nieuwe The Fantastic Four (2025) film geen schending van de comic ideologie. Het zal natuurlijk veel stof doen opwaaien bij een deel van de fans, maar als iemand die niet gelooft in de FF denk ik dat de casting van een talentvolle actrice als Garner wel een pluspunt is voor deze franchise.

En de film heeft een wel heel bijzonder sterke cast met Pedro Pascal speelt Reed Richards (ook bekend als Mr. Fantastic), Vanessa Kirby is Sue Storm (ook bekend als de Invisible Woman), Ebon Moss-Bachrach is Ben Grimm (ook bekend als The Thing) en Joseph Quinn is Johnny Storm (ook bekend als de Human Torch). Deze zomer zal Matt Shakman (“WandaVision”) beginnen met de shooting, zich baserend op het script van Josh Friedman, Jeff Kaplan en Ian Springer.

Het enige wat ik me dan afvraag is waarom ze het karakter van Norrin Radd dan niet opvoeren gezien Radd en Shalla-Bal toch sterk verwant zijn met elkaar. Ook al was het maar kort als een soort set-up voor haar karakter. Ik hoop alleen dat de 3 scenaristen de comics niet al teveel oneer zullen aandoen, zeker na alle kwakkels die we hebben gezien na Avengers: Endgame (2019). En ja ik kijk echt naar die scenaristen en niet zozeer naar de tv-regisseur die ze op deze film hebben gezet. Dit ruikt gewoon naar Kevin Feige die niet al teveel controle uit handen wou geven. Een vrij onbekende tv-regisseur zal niet zoals een Todd Phillips zijn eigen film maakt los van de bekommernissen van de studio.

Mocht deze film floppen denk ik dat ze Fantastic Four voor een lange tijd zullen opbergen naast The Mummy franchise. Maar ondanks mijn vele twijfels is het casten van talent toch een opsteker, ook al had de vorige Fantastic Four film niet bepaald een slechte cast. Julia Garner is een pittige actrice, ook al vermoed ik dat ze haar voor een tijdje zullen opsluiten in een gym, want ze is echt wel fijntjes. Wat denken jullie?

6 Comments

 1. Stef

  Loopt iemand nog warm van een Marvel film, los van Deadpool wat eigenlijk werd overgenomen van een andere studio?

  Reply
 2. Vik

  typisch

  Reply
 3. Daan

  Ik ben benieuwd wat dit zal geven, zeker na de 2 vorige FF flops.

  Reply
 4. Olivia

  Zalige actrice en een vrouw met veel pit. Bekijk Ozark maar.

  Reply
 5. Phillip

  Knappe cast maakt al de helft van de film goed, ik denk gewoon dat deze franchise is een visuele regisseur nodig heeft, een beetje zoals Fede Alvarez

  Reply
 6. Glow

  Ach, de M-SHE-U 🙂

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *